Ingrediente: frunze de mentă, o lingură de zahăr, 50 ml rom alb, sucul de la o jumătate de lămîie, apă minerală
Mod de preparare: Frunzele de mentă se freacă bine cu zahărul într-un pahar înalt. Se stoarce lămîia peste mentă și se adaugă rom și apă minerală. Totul se amestecă bine și se pune gheața. |
Ingrediente: tequila, suc de portocale, suc de lămîie, sirop de cireșe, o felie de portocală, o cireașă, gheață
Mod de preparare: Cuburile de gheață se pun într-un pahar înalt. Peste ele se toarnă tequila, sucul de portocale și sucul de lămîie. Se amestecă bine și apoi se toarnă încet siropul de cireșe care datorită greutății se va duce la fundul paharului dînd o tentă de roșu puternic.
Mod de servire Paharul se garnisește cu o felie de portocală și o cireașă. |
Ingrediente: 4 gălbenușuri proaspete, 150 ml vodkă, 4 linguri lapte condensat, 100 g zahăr pudră, 400 ml lapte Uht, esență vanilie sau rom, scorțișoară, anason, cuișoare.
Mod de preparare: Mixăm gălbenușurile cu zahărul pudră și laptele condensat. Adăugăm esența de vanilie, vodka, mixăm în continuare. Adăugăm laptele. Ultima dată adăugăm scorțișoară după gust, amestecăm, turnăm în sticle și păstrăm la frigider. Se poate consuma pe loc sau îl puteți face cu 2-3 săptămîni înainte de evenimentul pentru care l-ați făcut (Crăciun sau Paște) și să agitați sticla din cînd în cînd. |
Ingrediente: 10 buc. zahăr cubic; coaja de la 2-3 portocale; 2 l vin alb.
Mod de preparare: coaja portocalelor se freacă bine cu cuburile de zahăr. Miezul fructelor se taie în cuburi și se adaugă peste coaja amestecată cu zahăr. Se lasă 30 de minute, după care se toarnă deasupra vinul alb. |
Ingrediente: gin; apricot brandy; Calvados.
Mod de preparare: se pun cantități egale din fiecare băutură într-un shaker, se amestecă bine și se toarnă în pahare. Se servește cu cuburi de gheață. |
Ingrediente: 60 g pepene verde; 20 ml gin; 20 ml Campari roșu; suc de lămîie; gheață; o portocală.
Mod de preparare: ingredientele se amestecă bine și se toarnă într-un pahar în care se pun cîteva cuburi de gheață. Deasupra se poate așeza o felie de portocală. |
Ingrediente: 10 ml coniac sau lichior de alune; 10 ml whisky cremă; 10 ml lichior amaretto; cafea preparată; 5 g scorțișoară; frișcă; ciocolată.
Mod de preparare: se amestecă toate băuturile cu excepția cafelei și se toarnă într-un pahar de whisky. Se adaugă cafeaua și scorțișoara și se amestecă. Se ornează cu frișcă și ciocolată rasă și se servește. |
Ingrediente: o jumătate de cutie de ananas bucăți; o portocală; o jumătate de lămîie; o buc. fructul pasiunii; un avocado; o sticlă bourbon; esență de vanilie; 2-3 linguri vodcă; frișcă; 2-3 linguri zahăr.
Mod de preparare: toate fructele se curăță de coajă și se taie în bucăți mici. Se așează fructele într-un vas mare, iar peste ele se toarnă sticla de bourbon și vodca. Se adaugă zahărul și se dă la frigider pentru 1-2 ore. Se scurge lichidul și se toarnă în pahare ornate cu felii de fructe și puțină frișcă. |
Ingrediente: 8 cl whisky; 4 cl lichior de cafea; 2 dl lapte; 2 linguri sirop de zahăr; o lingură cafea instant; 2 ouă; 5 g nucșoară; 4 cuburi de gheață.
Mod de preparare: gheața se sfărîmă și se pune în blender. Se adaugă ingredientele, mai puțin nucșoara. Se amestecă totul și se toarnă în pahare ținute înainte 10 minute la frigider și se presară deasupra nucșoara măcinată. |
Ingrediente: 500 ml alcool un litru vin negru; o sticluță esență de migdale; 500 ml sirop de fructe (vișine, afine, coacăze etc.).
Mod de preparare: Ingredientele se amestecă bine și se lasă cîteva zile la macerat, după care se poate servi. |
|
Rețete:
|