Ingrediente: 200 ml lapte, 200 ml iaurt scurs, 4 linguri miere și 4 felii de ghimbir.
Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele cu un tel, pînă s-au combinat bine și se pun într-un bol mare la congelator. La fiecare 3-4 ore se amestecă și se repeta procesul pînă amestecul este congelat bine. Se garnisește cu felii de ghimbir și puțină miere. |
Ingrediente: 1 pepene galben, 3 linguri de miere, 3 albușuri, 5 linguri de zahăr
Mod de preparare: Pepenele se curăță de coajă și se face pastă cu ajutorul robotului. Albușurile se bat spumă cu zahărul. Se amestecă pastă cu mierea de albine apoi se încorporeaza și albușurile bătute. Se introduce la congelator, amestecîndu-se în din cînd în cînd. Înainte de a fi pus în cupe se trece prin robot pentru a sparge acele de gheață. |
Ingrediente: 2 kg brînză de vaci, 8 ouă, 400 ml smîntînă, 1 cană cu lapte dulce, 3 linguri zahăr, 4 linguri griș, coajă de lămîie, zahăr vanilat, esențe: rom, migdale.
Mod de preparare: Se bat ingredientele la mixer pînă se obține o cremă fină, fără cocoloașe. Se unge cu margarină și se tapetează cu făină o tavă de tort ale cărei margini se desprind. Se dă la cuptor pînă cînd se aurește. |
Ingrediente: 1 cutie de compot de ananas
Mod de preparare: Dacă ananasul este rondele, se taie în bucăți și se pun într-un bol care se introduce în congelator. Se va folosi și siropul, se toarnă în formă pentru cuburi de gheață și se dă la congelator. Cînd au înghețat, se mixează cu blenderul și se servește deîndată. |
Ingrediente: 200 g făinăde mălai fină, 2 ouă, 200 ml lapte, 30 g unt, 100 g zahăr, un pliculeț praf de copt, esența de vanilie, un praf de sare, coajă de lămîie, 1 praf de sare.
Mod de preparare:Topim unutul și îl lăsăm să se răcească. Mixăm ouăle cu un praf de sare, adăugam untul și mixăm în continuare. Adăugam laptele și aromele, incorporam făina și praful de copt. Acoperim și dăm la frigider 30 min. Într-o tigaie antiaderentă punem compoziția și lăsăm la foc mic. Cînd face bășicuțe deasupra, se întorc (nu le lăsăm mai mult, că se ard). Le servim cu iaurt natural amestecat cu dulceață. |
Ingrediente: 300 g zahar, 125 ml apă, 50 flori de toporaș
Mod de preparare: Dizolvați zahărul în apă clocotită și lăsați toporașii să se pătrundă în sirop. Se scot cu furculița și se lasă să se usuce pe hîrtie cerată. Florile violete crocante conferă un farmec aparte, de nostalgie și savoare. Sînt folosiți pentru ornat. |
Ingrediente: 4 linguri făină, 4 linguri zahăr, 1 lingură cacao, 0.5 lingurita praf de copt, 3 linguri lapte, 3 linguri ulei, 1 ou, esență.
Mod de preparare: Într-un bol se amestecă făina, zahărul, cacaua și praful de copt. Adăugați oul și incorporați-l bine. Adăugați laptele, uleiul și esenta și amestecați. Bolul se bagă la cuptorul cu microunde pentru 4 minute (la 700 W). |
Ingrediente: 1 kg brînză de vaci grasă, 500 g mascarpone, 500 grame zahăr pudră, 8 ouă, separate, 4 linguri gris, 100 g stafide, arome: vanilie, coaja lama
Mod de preparare:Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Bate albușurile spumă. Amestecă (poti folosi mixerul) celelalte ingrediente. Cu o paletă incorporează ușor albușurile. Coace la cuptor 35 minute (sau pînă ce se întărește compoziția).
Sfat: Secretul acestei prăjituri stă în felul cum se amestecă albușurile: numai cu mișcări sus-jos, niciodată cu mișcări circulare. În felul ăsta, albușurile nu-și pierd din volum. |
Ingrediente: 2 gutui, 50 g ciocolată de menaj, 10 g puțin unt, 20 g fistic, puțină apă
Mod de preparare: Gutuile se spală, se curăță de coajă, se taie pe jumătate și se scot cotoarele. Se lasă la cuptor într-o tavă pentru 45 de minute. Ciocolata se topește cu untul în baigne marine și se adaugă și puțină apă (altfel se îngroașă prea tare siropul). Se scot gutuile din cuptor, se glazurează cu siropul și se ornează cu fistic mărunțit. |
Ingrediente: 2 ouă, 1 linguriță bicarbonat de sodiu, 4 linguri ulei, 1 cană mălai, 1 cană gris, 1 cană zahăr,1 cană făină, 1 cană lapte bătut, 1 cană lapte dulce, 2 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare: Ouăle se bat bine împreună cu zahărul și zahărul vanilat. Se adaugă iaurtul, în care s-a dizolvat bicarbonatul. Se pune laptele. Se adaugă în ploaie și amestecînd continuu, mălaiul, apoi grisul și în final făina (obligatoriu în această ordine,pentru a nu se forma cocoloașe). Se adaugă uleiul. Compoziția astfel obținută se toarnă în tava tapetată cu hîrtie pentru copt. Se dă la cuptor pentru cca 45 de minute, pînă ia o culoare aurie. Se taie cubulețe. |
|
Rețete:
Publicitatea este dezactivata pe perioada alegerilor
|