Ingrediente: 4 căni cu nuci caju; sucul de la două lămîi; 1 cană și jumătate miere; 1 cană unt de cocos; un praf de sare; 300 g zmeură; nucă de cocos pentru decor.
Mod de preparare: nucile se hidratează minim zece minute, după care două căni de nuci se amestecă cu zeama de lămîie, praful de sare, jumătate din miere și untul de cocos și se amestecă pînă cînd se obține o pastă cremoasă. Se dă compoziția la frigider. Restul de nuci se amestecă cu mierea rămasă și cu zmeura, la final se adaugă restul de unt de cocos și sare. Se pun alternativ într-o formă de tort straturi din cele două compoziții și se dă la congelator. |
Ingrediente: 3 ouă, 1 cană zahăr, 1 cană ulei, 2 lingurițe esență de rom, 2 lingurițe esență de vanilie, 1 pliculeț praf de copt, 1 linguriță sare, 800 gr făină, 400 gr gem prune.
Preparare: Ouăle și zahărul se mixează pînă se topește zahărul, se pune uleiul, esențele de rom și vanilie, praful de copt si sarea se mixează bine apoi se presară făina peste și se amestecă pînă cînd compoziția devine tărișoară. Se unge tava cu ulei și se tapetează cu făină. Se păstrează un sfert din cocă pentru ras iar restul se pune în tavă și se întinde, apoi se unge cu gemul de prune și se rade coca deasupra. Se pune prăjitură la cuptor timp de 40-60 min la foc mic. Se scoate și se presară cu zahăr vanilinat. [»] |
|
Rețete:
|