Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Diverse Alinuța Bulă Trilă Ion și Maria Sir și John Ardeleni Moldoveni Olteni Unguri Evrei Scoțieni Somalezi Nebuni Bețivi Blonde Canibali Polițiști Pescari Homosexuali Seci Căsătorie Animale Politice Culmi Diferențe Legile lui Murphy Întrebări și răspunsuri Radio Erevan Computere
Aperitive Supe Ciorbe Mâncăruri Paste & Tăiței Pui Porc Pește Mânzat Vânat Salate Sosuri Deserturi Cofetărie Prăjituri Plăcinte Fructe Specific regional Băuturi Băuturi alcoolice
Câini Pisici Alte animale
Index -> Rubrici -> Rețete
Rețete -> Aperitive

Compot de prune cu aromă de vanilie

Ingrediente: 1 kg prune, 1/2 litru apă, 300 g zahăr, zeama de la o lămâie, vanilie
Mod de preparare: Se pun la fiert zahărul și apa. In acest timp se curăță fiecare prună de pieliță și se moaie în zeamă de lămâie. Astfel pregătite, se pun prunele în sirop, se adaugă vanilia și puțină zeamă de lămâie. Se lasă să fiarbă 5-6 minute, din momentul când începe să fiarbă, luând spuma care se formează. Mod de servire: Se servește rece.
Rețete -> Aperitive

Varză cu suc de roșii

Ingrediente: 500 gr. varză dulce, 50 gr. pesmet, 50 gr. unt sau ulei, 150 ml smântână, 150 ml suc de roșii, mărar, pătrunjel, piper, sare
Mod de preparare: Se spală varza, apoi se toacă mărunt, se fierbe 20 de minute în clocote și se strecoară. Într-un vas, se prăjește în grăsime, timp de 1 minut, pesmetul. Se amestecă smântâna cu suc de roșii, cu sare după gust, piper, mărar sau pătrunjel tocat. Se unge cu unt sau ulei un vas de Jena, se pune jumătate din cantitatea de varză, se întinde un strat din pesmet și verdețuri, se pune smântâna și se repetă operația. Deasupra se pun smântâna și sucul de roșii cu verdețuri. Se dă vasul la cuptor pentru 15 minute.
Rețete -> Aperitive

Salată de fructe roșii

Ingrediente: 250 gr. căpșuni, 250 gr. zmeură, 250 gr. vișine (eventual din vișinată), 250 gr. coacaze sau struguri negri, 150 gr. zahăr pudră, 250 gr. frișcă, 100 ml lichior de cireșe sau vin alb dulce.
Mod de preparare: Se spală fructele, se scot sâmburii (la viișne), coacăzele sau strugurii se culeg de pe ciorchine. Se așează toate fructele în salatieră, se presară cu zahăr și se stropesc cu lichior sau vin. Mod de servire Se ține salata la rece 2-3 ore și se servește cu frișcă.
Rețete -> Aperitive

Caracatiță în vin

Ingrediente: 500 gr caracatiță, 4 lingurițe ulei de măsline, 2 cepe mari, tăiate julien, sare, piper, o frunza dafin, 50 ml vin alb sec
Mod de preparare: Se taie caracatița în bucăți mici. Se călește în ulei de măsline aproximativ 10 minute, amestecând constant. Se adaugă ceapa, sarea, dafinul și vinul. Se acopera vasul cu un capac, se lasă 15 minute, amestecând din când în când.
Rețete -> Aperitive

Roșii umplute cu ciuperci

Ingrediente: 12 roșii, 1/2 kg ciuperci, 3 linguri ulei, zeamă de lămâie, sare, piper, verdeață
Mod de preparare: Se spală roșiile, se taie capacelul, se curata de semințe și de miez și se face următoarea umplutura. Se curata ciupercile, se spală și se fierb în apă cu sare de lămâie (ca să se mențină albe), se lasă să se răcească, se taie în felii și se amestecă cu zeama de lămâie, ulei, sare, piper și verdeața tăiată mărunt. Se umplu apoi roșiile cu această compoziție.
Rețete -> Aperitive

Roșii umplute cu ouă la cuptor

Ingrediente: roșii de mărime mijlocie, ouă, sare
Mod de preparare: Se taie căpăcelul la roșii și se scoate miezul. În interior se sparge și se pune câte un ou crud. Se pun deasupra sare, piper și alte condimente, după preferință. Se acoperă roșiile cu căpăcelul și se așează într-un vas uns cu unt sau ulei. Se dau la cuptor. Se veri­fică dacă sunt gata ridicând căpăcelul roșiei pentru a știi dacă e gata oul. Important: Nu se pune capac pe vas.
Rețete -> Aperitive

Clătite cu iaurt

Ingrediente: 800-1000 g iaurt, 3 ouă, 1/2 lingurita bicarbonat stins cu zeamă de lămâiesau otet , 400 g făină 1 pahar apă minerală
Mod de preparare: Se amestecă iaurtul și ouăle cu telul, apoi se adaugă bicarbonatul stins. Se pune făina. Aluatul se îngroasă destul de repede astfel că trebuie subțiat cu apa minerală. Se pune toată făina. In final, aluatul trebuie să fie îngroșat, dar fluid. Se pot umple cu brânză de vaci amestecată cu un pic de zahăr și mărar. Mod de servire Se servesc calde.
Rețete -> Aperitive

Ceapă umplută

Ingrediente (4 porții) 1 kg; piept de pui; 1 legătură pătrunjel; 1 ceșcuță supă de legume;1 legătură
ceapă verde; 4 cepe; ulei; sare
Preparare
1. Se trece carnea prin mașina de tocat. 2. Ceapa verde se spală și se curăță. Se taie rondele și se călește ușor în ulei. Se adaugă carnea și se lasă pe foc să se înăbușe. Se stinge treptat cu supa de legume. La final, se potrivește gustul de sare și se aromatizează cu pătrunjelul tocat fin. 3. Se curăță ceapa și se scobește, scoțându-i miezul. Se umple fiecare ceapă cu amestecul de carne. Se pun deasupra rondele de ceapă verde și se lasă câteva minute să se întrepătrundă aromele. Carnea va căpăta[.] [»]
Rețete -> Aperitive

Salata de vară

Ingrediente: un dovlecel, o vânătă, câteva frunze de salată verde, două-trei roșii, doi castraveți, doi-trei căței de usturoi, ulei de măsline, ulei pentru prăjit, sare, piper măcinat.
Mod de preparare: dovleceii și vinetele se taie rondele și se prăjesc în ulei. Se alege o salatieră potrivită, se așază frunzele de salată verde pe fundul vasului, se adaugă roșiile, castraveții, dovleceii și vinetele prăjite, usturoiul tocat mărunt, sare și piper. Se amestecă bine, cu grijă, să nu se sfărâme legumele. Salata se lasă la rece cel puțin o jumătate de oră, ca să se combine aromele. Uleiul de măsline se adaugă înainte de servire.
Rețete -> Aperitive

Salată din trei feluri de fasole

Ingrediente: Ingrediente (4 porții);
Pentru salată:250 g fasole verde; 250 g fasole galbenă ; 150 g fasole albă; 200 g roșii cherry; 1 ceapă roșie; 1 legătură pătrunjel; sare; piper negru, proaspăt măcinat
Pentru dressing: 1 cățel de usturoi; 80 g smântână grasă; 2 linguri pastă de roșii;1 lingură ulei de măsline; 2 linguri oțet balsamic; 1 praf zahăr; 1-2 vârfuri de cuțit; boia de ardei iute; sare, piper negru, proaspăt măcinat.

Rețete:

Publicitatea este dezactivata pe perioada alegerilor
Prima paginïżœ | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
(ïżœi) acest site foloseïżœte cookie-uri proprii ïżœi ale terïżœilor. Setïżœri Cookies
Siteuri partenere:
AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porïżœile istoriei

www.monitorulexpres.ro

| | |
2003 - 2020 © Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 16 milisecunde, încărcat în milisecunde