Primăria Ghimbav a emis autorizația de construire pentru terminalul Aeroportului
×
Î n c h i d e
g a l e r i a
f o t o
Publicitate
Dimensiune font:
Autor: M.Ex.,
13.01.2020
Președintele CJ Adrian Veștea spune că îndată ce vremea va permite, cel mai probabil începând cu luna martie 2020, vor începe și lucrările la terminal
Potrivit președintelui Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, autorizația de construire a fost eliberată după ce toate cele 13 avize au fost obținute. Totodată, el a amintit de îndată ce vremea va permite, ,,cel mai probabil începând cu luna martie a anului 2020, vom începe lucrările la terminal. Reprezentanții asocierii BogArt UTI au predat în 19 decembrie președintelui Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, proiectul tehnic și detaliile de execuție pentru terminalul de pasageri al Aeroportului Internațional Brașov Ghimbav (AIBG). Terminalul de pasageri proiectat are a doua cea mai mare suprafață construită din țară, după cel de la Aeroportul Cluj-Napoca (fără a lua în considerare Aeroportul Internațional Henri Coandă din București). Suprafața terminalului, de aproximativ 12.000 mp, va acomoda fluxuri de pasageri pentru zboruri interne, externe și VIP. Termenul de finalizare a lucrărilor la terminalului de pasageri (construcții și instalații) este de 9 luni, iar valoarea contractului semnat cu asocierea amintită este de 145.581.179 lei (inclusiv TVA).
În cadrul terminalului proiectat au fost prevăzute spații pentru desfășurarea conformă a acti-vităților entităților responsabile din partea statului cu verificarea de securitate, frontieră și control vamal. Fluxurile de securitate vor fi dotate cu echipamente de scanare de ultimă generație pentru controlul bagajelor și al pasagerilor. Spațiile comerciale prevăzute înainte și după controlul de securitate vor asigura posibilitatea pasagerilor de a cumpăra suveniruri și de a petrece în mod plăcut timpul în aeroport. La subsolul terminalului pasageri va fi amplasat un sistem automat de sortare și control al bagajelor cu cinci niveluri de securitate și un adăpost de protecție civilă pentru protejarea personalului și a pasagerilor.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorul Expres,
puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol
dacă precizați sursa și dacă inserați vizibil
link-ul articolului:
Distribuie pe Facebook acest articol pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!