Beneficiile sucurilor naturale de legume și fructe
×
ïżœ n c h i d e
g a l e r i a
f o t o
Dimensiune font:
Autor: M.Ex.,
10.12.2019
Curele cu sucuri proaspete de fructe sau legume sunt recomandate pentru că reprezintă o sursă importantă de vitamine, minerale și zaharuri (glucoză, levuloză și fructoza), ușor asimilabile.
Zăcământ de vitamine
Toate legumele și fructele ar trebui să fie consumate crude, pentru ca zăcământul lor de vitamine să intre netransformat prin fierbere ori prăjire în organism. Sucurile de fructe și legume sunt preluate de sânge imediat după ingurgitare, fără o perioadă îndelungată de digestie. Sucurile de zarzavaturi, în anumite dozaje, combinate și cu unele plante medicinale, vindecă spectaculos cancerul.
Sucul de morcovi se bea în cantități de 200 ml pe zi, dimineața pe stomacul gol, timp de trei săptămâni, după care se face o pauză de șapte zile. Este izvorul cel mai bogat în vitamina A, ușor asimi-labilă, și conține cantități însemnate de vitamina B2, C, E, D, F, și de minerale, K, Na, Ca, Mg, Fe. Stimulează pofta de mâncare și ajută digestia, cicatrizează formațiunile ulceroase gastro-intestinale, inhibă dezvoltarea tumorilor canceroase, fiind, de asemenea, de un prețios ajutor în menținerea structurii osoase a dinților. Femeile însărcinate ar trebui să bea mult suc de morcovi în ultimele luni de sarcină. De asemenea, este indicat în bolile hepato-biliare și cele dermatologice.
Alte sucuri, alte afecțiuni
Sucul de sfeclă este foarte indicat în refacerea globulelor roșii și a sângelui, în general. Băut de la început în cantități mari, nediluat, dă greață și amețeală din pricina efectului intens purificator. De aceea, se va crește gradat cantitatea de suc, în funcție de toleranța individuală, până la două pahare pe zi. La menopauză, are un efect mai eficient decât hormonii sintetici. Este indicat în anemie, tuberculoză, gută, demineralizare.
Sucul de păpădie este un tonic prețios, ajută la detoxifierea ficatului și a rinichilor, este util în curele contra obezității. Este un bun tonic nervos datorită magneziului pe care-l conține și fortifică oasele.
Sucul de castravete este cunoscut ca fiind un bun diuretic. În combinație cu sucul de morcovi, ajută la eliminarea acidului uric din organism. De asemenea, această combinație ajută la prevenirea căderii părului, a crăpării unghiilor, a afecțiunilor dinților și gingiilor.
Sucul de pătrunjel, amestecat cu suc de morcovi sau țelină, lăptucă și spanac, ajută la reglarea funcției suprarenale și tiroide, la eliminarea calculilor renali și biliari. De asemenea, e util în afecțiuni ale ochilor ca: ulcerații corneene, cataracte, conjunctivite.
Sucul de afine este util în co-lite și în tratarea infecțiilor urinare cronice.
Sucul de mere este indicat în boli reumatice, gută, constipație și astenie.
Sucul de portocale este util în ateroscleroză, febră, convalescență, și în perioada de creștere la copii.
Sucul de grepfrut este indicat în oboseală, anorexie, insuficiență hepatică, și în fragilitate vasculară.
ïżœn lipsa unui acord scris din partea Monitorul Expres,
puteïżœi prelua maxim 500 de caractere din acest articol
dacïżœ precizaïżœi sursa ïżœi dacïżœ inseraïżœi vizibil
link-ul articolului:
Distribuie pe Facebook acest articol pentru a putea fi citit ïżœi de prietenii tïżœi!