Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Portile istoriei Scoala Cerbul de Aur Diaspora
Casa mea Dialog Contabil Expres Gala Monitorul Expres
Index -> Monitorul Expres -> Doctor

7 beneficii ale ceaiului de scorțișoară

×

ïżœ
n
c
h
i
d
e

g
a
l
e
r
i
a

f
o
t
o
Dimensiune font:

Autor: M.Ex., 19.11.2019
• Compușii benefici din scorțișoară susțin sănătatea inimii, ameliorează crampele musculare, reduc inflamațiile din corp și reglează nivelul zahărului din sânge
Sportul și dieta nu sunt singurii aliați ai slăbirii. Anumite ceaiuri pot ajuta, de asemenea, la eliminarea kilogramelor în plus. Ceaiul de ghimbir și cel verde, de exemplu, combat retenția de apă, accelerează metabolismul și contribuie astfel la arderea mai eficientă a grăsimilor. Însă astăzi ne vom îndrepta atenția spre ceaiul de scorțișoară, o băutură mai puțin consumată, dar extrem de benefică pentru sănătate și siluetă. Datorită gustului dulce al acestui condiment, nici măcar nu mai e nevoie să folosești zahăr, iar pofta de dulce este instant înlăturată. Mai mult decât atât, compușii benefici din scorțișoară susțin sănătatea inimii, ameliorează crampele musculare, reduc inflamațiile din corp și reglează nivelul zahărului din sânge. Iată cele mai importante beneficii ale ceaiului de scorțișoară, conform csid.ro:
1. E bogat în antioxidanți
Scorțișoara este bogată în polifenoli, antioxidanți care previn efectele nocive ale radicalilor liberi. Boli precum diabetul, cancerul și afecțiunile inimii sunt cauzate și de degradarea celulară ce are loc ca urmare a acțiunii radicalilor liberi.
2. Ține sub control nivelul colesterolului
Studiile arată că anumiți compuși din scorțișoară au capacitatea de a reduce markerii inflamatori din organism. Având în vedere că inflamațiile stau la baza multor boli cronice, inclusiv bolile cardiovasculare, e lesne de înțeles de ce ar trebui să consumi mai des scorțișoară, sub orice formă. Însă beneficiile nu se opresc aici: scorțișoara poate reduce tensiunea arterială, precum și nivelul colesterolului „rău” (LDL) și al trigliceridelor. Mai mult decât atât, scorțișoara crește nivelul de colesterol „bun” (HDL), ceea ce sprijină buna funcționare a inimii. Scorțișoara cassia este bogată în cumarine, substanțe care previn îngustarea arterelor și formarea cheagurilor de sânge, una dintre principalele cauze ale accidentului vascular cerebral.
3. Benefic pentru diabetici
Scorțișoara are un efect similar cu al insulinei, hormonul care ține sub control nivelul glicemiei. Compușii din acest condiment ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge prin încetinirea ritmului în care sunt descompuși carbohidrații din alimente. Astfel, fluctuațiile de glicemie sunt evitate și riscul de diabet este diminuat.
4. Bun pentru slăbire
Deși scorțișoarei îi sunt atribuite beneficii în ceea ce privește procesul de slăbire și reducerea depozitelor de grăsime, studii realizate până acum nu au descoperit o legătură de cauzalitate sau vreun compus care să acționeze asupra procesului metabolic. Un singur studiu a arătat că 10 mg de scorțișoară, administrate zilnic, timp de 12 săptămâni, poate reduce depozitele de grăsime cu 0,7%, crescând totodată masa musculară cu 1,1%. Trebuie ținut cont însă că o cantitate mare de scorțișoară poate avea efecte negative asupra sănătății, din cauza unui compus numit cumarină, care crește riscul de hemoragii și boli de ficat. Prin urmare, cercetările sunt insuficiente și nu se poate afirma fără echivoc că scorțișoara este bună pentru slăbit. Totuși, ceaiul de scorțișoară ar putea fi un adjuvant pentru cei care doresc să slăbească, deoarece reduce semnificativ pofta de dulciuri, adică exact alimentele cu cele mai multe calorii. În loc de o prăjitură, câteva napolitane sau niște biscuiți cu cremă, consumă o ceașcă de ceai de scorțișoară și vei vedea că pofta de dulce este stăvilită instant.
5. Efecte antibacteriene și antifungice
Scorțișoara are proprietăți dovedite împotriva bacteriilor, virusurilor și ciupercilor. Cel puțin asta arată rezultatele unor studii de laborator realizate pe șoareci. Un compus numit cinamaldehidă din scorțișoară este responsabil de aceste efecte terapeutice. În plus, această substanță ar putea preveni apariția cariilor dentare, ameliorând totodată respirația urât mirositoare. Infecțiile cu stafilococul auriu, cu Salmonella, E. coli sau Propiunibacterium acnes (bacteria care duce la apariția acneei) ar putea fi astfel prevenite sau ameliorate cu ajutorul scorțișoarei.
6. Ameliorează crampele menstruale
Simptomele sindromului prementrual, cum sunt durerile de burtă, de spate, greața, vărsăturile și sensibilitatea sânilor, pot fi ameliorate cu ajutorul ceaiului de scorțișoară. De asemenea, scorțișoara poate reduce cantitatea de sânge menstrual și durata menstruației. Într-un studiu realizat pe un eșantion reprezentativ de femei, s-a constatat că administrarea zilnică a 3 grame de scorțișoară în perioada menstruală a redus intensitatea crampelor menstruale și a ameliorat celelalte simptome specifice menstruației.
7. Menține tinerețea creierului și a pielii
În urma unor studii de laborator s-a demonstrat că scorțișoara poate proteja celulele creierului de acțiunea radicalilor liberi cauzatori ai stresului oxidativ, ceea ce însemnă că poate reduce riscul de Alzheimer. În plus, scorțișoara poate ameliora simptomele motorii prezente în cazul bolii Parkinson, arată același studiu. Mai mult decât atât, datorită antioxidanților conținuți, scorțișoara sporește producția de colagen și elastină, substanțe care ajută la menținerea elasticității și hidratării pielii, prevenind astfel îmbătrânirea prematură și apariția ridurilor.

Cum se prepară ceaiul de scorțișoară

Cea mai simplă metodă de preparare a ceaiului de scorțișoară constă în adăugarea unei lingurițe de pudră de scorțișoară în 235 ml de apă fiartă. Se lasă amestecul la infuzat aproximativ 10 minute, apoi se consumă neîndulcit. Ceaiul poate fi consumat și rece, este la fel de delicios și nu necesită zahăr, miere sau alți îndulcitori. Dacă te confrunți cu insomnia, o soluție este ceaiul de scorțișoară cu lapte, consumat cald, înainte de culcare. O altă metodă de preparare a ceaiului de scorțișoară constă în fierberea unui bețișor cu scorțișoară într-un ibric cu 250 ml de apă, timp de 10-15 minute. Desigur, poți folosi și pliculețe cu ceai de scorțișoară, dar ai grijă să alegi unele de calitate, din surse sigure. Ceaiul de scorțișoară nu conține cafeină și poate fi consumat în orice moment al zilei. Totuși, dacă îl consumi în scopul reducerii glicemiei, este indicat să îl bei în timpul mesei, pentru că așa este cel mai eficient. Dacă iei deja medicamente pentru reducerea glicemiei, cere sfatul medicului înainte de a consuma ceai de scorțișoară.
ïżœn lipsa unui acord scris din partea Monitorul Expres, puteïżœi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacïżœ precizaïżœi sursa ïżœi dacïżœ inseraïżœi vizibil link-ul articolului:
Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit ïżœi de prietenii tïżœi!
Comentarii:



Articole la Doctor




Spatiu publicitar



Minim 100.000 afisari lunar.


Pentru detalii contactati telefonic
departamentul marketing al
Monitorul Expres la
0731.018.277 sau 0268.543.316.
Cumpïżœrïżœ aici ziarul complet ïżœn format PDF
Ultimele stiri
  • ➤ Știri Brasov


    27 de vagoane cu lemn fără acte, într-un tren de marfă depistat de Garda Forestieră Brașov


    04.08.2020
  • ➤ Prima pagină


    Cum va adapta Tătaru paturile ATI lipsă de la Brașov?


    04.08.2020
  • ➤ Eveniment


    Parteneriat „smart-city“


    Brașovul s-ar putea înfrăți cu orașul Sejong din Coreea de Sud


    04.08.2020
  • ➤ Eveniment


    Într-o lună, mountain-bikerii vor putea coborî din Postăvarul în Brașov


    04.08.2020
  • ➤ Eveniment


    Premieră


    Autogara va avea gazon pe acoperiș


    04.08.2020
  • ➤ Eveniment


    Sala Polivalentă va fi construită cu bani de la Guvern


    04.08.2020
  • ➤ Eveniment


    Clădirile fostei piețe de la Triaj vor fi demolate


    04.08.2020
  • ➤ National


    Schimbări mari


    Dispar notele la Religie, Desen, Muzică și Sport


    04.08.2020
  • ➤ Doctor


    Scapi de depresie și oboseală cu Rhodiola rosea


    04.08.2020
  • ➤ Doctor


    Avertisment


    Un asimptomatic este un pericol pentru cei din jur


    04.08.2020
  • ➤ Doctor


    România va primi de la Comisia Europeană peste 25.000 de flacoane de Remdesivir


    04.08.2020
  • ➤ Doctor


    Fă salate de andive dacă vrei să slăbești


    04.08.2020
  • ➤ Doctor


    Afinele, boabe de sănătate


    04.08.2020
  • ➤ Life


    S-a dat de gol


    Andreea Mantea s-a logodit cu iubitul misterios


    04.08.2020
  • ➤ Life


    Ruby face senzație în Grecia


    04.08.2020
  • ➤ Life


    Zeny a împlinit 2 ani


    04.08.2020
  • ➤ Cititori


    10 remedii care te scapă de mușcăturile de țânțari


    04.08.2020
  • ➤ Cititori


    SFAT EXPRES


    Ce trebuie să faci dacă ai început să iei în greutate?


    04.08.2020
  • ➤ Sport


    SPORT FLASH


    04.08.2020
  • ➤ Sport


    Centru de Excelență al Federației Române de Handbal la Sfântu Gheorghe


    04.08.2020
  • ➤ Sport


    PROMOVARE ÎN LIGA 1


    Euforie!


    04.08.2020
  • ➤ Opinii


    Punctul critic


    Un proiect pierdut?


    04.08.2020
  • ➤ Sport


    CFR CLUJ, noua și vechea campioană a României


    03.08.2020
  • ➤ Știri Brasov


    Femeie accidentată pe o trecere de pietoni din Brașov


    03.08.2020
  • ➤ National


    Schimbări mari la gimnaziu: dispar notele la Religie, Desen, Muzică și Sport și sunt tăiate ore de Fizică și Chimie


    03.08.2020
  • ➤ Știri Brasov


    Brașovul s-ar putea înfrăți cu capitala administrativă a Republicii Coreea


    03.08.2020
  • ➤ Știri Brasov


    Spectator la Opera Brașov, numai cu mască


    03.08.2020
  • ➤ Știri Brasov


    30 de noi cazuri COVID în Brașov, 823 noi cazuri în România


    03.08.2020
  • ➤ Știri Brasov


    Noua Gară din Brașov va avea gazon pe acoperiș


    03.08.2020
  • ➤ Sport


    UTA și FC Argeș au promovat direct, CS Mioveni merge la baraj


    03.08.2020
  • ➤ Prima pagină


    Cum este bătut Brașovul de Sibiu la spital nou-nouț


    03.08.2020
  • ➤ Eveniment


    De la 1 august


    La postul BBC World rulează clipuri de promovare a Brașovului


    03.08.2020
  • ➤ Eveniment


    Brașovul are în continuare peste 400 de pacienți cu COVID-19 internați în spitale


    03.08.2020
  • ➤ Eveniment


    Noile rețele de apă din Brașov au fost puse în funcțiune


    03.08.2020
  • ➤ Religie


    Tradiții


    Postul Sfintei Mării poate să împlinească dorințe, dacă este ținut cu smerenie


    03.08.2020
  • ➤ National


    Barometru IMAS - Europa FM


    PNL și PSD, în creștere ușoară în opțiunile electorale


    03.08.2020
  • ➤ National


    Alegeri locale 2020: A fost constituit Biroul Electoral Central


    03.08.2020
  • ➤ Life


    Senzații


    Antonia face iar valuri


    03.08.2020
  • ➤ Life


    Anca Țurcașiu începe o viață nouă


    03.08.2020
  • ➤ Life


    Loredana ține pasul la 50 de ani


    03.08.2020
  • ➤ Life


    O vulpe a furat aproape 100 de pantofi din Berlin


    03.08.2020
  • ➤ Cititori


    Este bine să știți


    Reguli de pandemie în cabinetele stomatologice


    03.08.2020
  • ➤ Sport


    SPORT FLASH


    03.08.2020
  • ➤ Sport


    Mitriță, eliminat din playoff-ul MLS


    03.08.2020
  • ➤ Sport


    Au luat Cupa și au scăpat-o pe gazon


    03.08.2020
  • ➤ Sport


    AUTO


    Trofeul Râșnov, a treia victorie a lui Emil Nestor în acest sezon


    03.08.2020
  • ➤ Sport


    Viitorul și Dinamo luptă pentru locul în UEFA Youth League


    03.08.2020
  • ➤ Sport


    FOTBAL


    „Festival” de goluri pentru Corona


    03.08.2020
  • ➤ Opinii


    Punctul critic


    Un bilet în plus


    03.08.2020
  • ➤ Știri Brasov


    A murit fostul deputat PNL de Brașov Gheorghe Gabor


    02.08.2020
  • Cele mai noi articole
    Articolul anterior


    Fructele de ienupăr, medicamentele sezonului rece

    Articolul urmïżœtor


    Cum se elimin㠄deșeurile” din creierul nostru în timpul somnului

    Prima paginïżœ | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
    (ïżœi) acest site foloseïżœte cookie-uri proprii ïżœi ale terïżœilor. Setïżœri Cookies
    Siteuri partenere:
    AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porïżœile istoriei

    www.monitorulexpres.ro

    | | |
    2003 - 2024 © Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 21 milisecunde, încărcat în milisecunde