Până la primăvară, mărul devine regele fructelor cu care ne putem rasfăța și trata. Mărul este considerat un medicament natural de excepție. Merele au în compoziție minerale precum magneziu, calciu, cupru, dar și o serie de vitamine, cu precădere vitamină C. Un rol important îl au pectinele care participă la bună funcționare a aparatului digestiv, reglând peristaltismul intestinal și absorbind deșeurile și toxinele, putând preveni astfel cancerul de colon. Prin vitamină A se stimulează secreția mucusului intestinal, care are rol protector și participă la prevenirea ulcerului, dar și la dezinfecția intestinului. Un alt rol important al pectinelor din măr este acela de a scădea valoarea colesterolului sangvin, fiind un adjuvand natural tratamentului hipocolesterolemiant. Mărul este sursă importantă de flavonoizi, are proprietăti antioxidante și efecte benefice în prevenția unor afecțiuni cronice sau degenerative. Medicii recomandă consumul de mere și în regimurile de slăbire, deoarece au zaharuri necesare bunei funcționări a organismului, au un ușor efect diuretic și o încărcătură calorică scăzută. Două mere pe zi ajută la întărirea mușchilor cardiaci, evită infarctul miocardic și elimină excesul de apă din țesuturi prin diureză.
ïżœn lipsa unui acord scris din partea Monitorul Expres,
puteïżœi prelua maxim 500 de caractere din acest articol
dacïżœ precizaïżœi sursa ïżœi dacïżœ inseraïżœi vizibil
link-ul articolului:
Distribuie pe Facebook acest articol pentru a putea fi citit ïżœi de prietenii tïżœi!