Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci trei ouă pe zi
×
Î n c h i d e
g a l e r i a
f o t o
Publicitate
Dimensiune font:
Autor: M.Ex.,
10.09.2019
Cu toate că Organizația Mondială a Sănătății ne sfătuia să ne limităm consumul de ouă, deoarece acestea măresc nivelul colesterolului și pot fi dăunătoare pentru sănătatea noastră, studii recente au demontat această ipoteză. Explicația? Un ou conține 180-186 mg de colesterol, în timp ce ficatul poate genera 1.000-2.000 mg de colesterol în fiecare zi. Dacă dieta ta este bogată în colesterol, ficatul se poate adapta și cantitatea de ouă nu va mări nivelul de colesterol, ci va fi substituit cu celălalt. Iată ce be-neficii aduce asupra organismului tău consumul regulat de ouă:
Sunt bogate în nutrienți
Fiind considerat cel mai complet aliment, oul abundă în nutrienți precum vitaminele A, B12, B2 și B6, acid folic, fier, fosfor, magneziu, iar lista poate continua.
Produc colesterol bun
Ouăle produc, într-adevăr, o cantitate însemnată de colesterol (186 mg/ou), însă este vorba de colesterol bun (HDL), care nu numai că nu aduce niciun prejudiciu organismului, dar îl ajută să producă mai multă vitamina D și hormoni, cum ar fi testosteron, estrogen și cortizol.
Stimulează activitatea cerebrală
Datorită conținutului de choline din compoziția sa, oul stimulează activitatea cerebrală și îmbunătățește memoria.
Îmbunătățesc vederea
Ouăle conțin cantități ridicate de luteină și de zeaxanthină, substanțe excelente pentru protejarea retinei de razele ultraviolete. De asemenea, pot micșora riscul de a face cataractă cu până la 50%.
Întăresc mușchii
Ouăle sunt o sursă importantă a proteinelor de calitate, două ouă fiind echivalentul unei bucăți de carne și nu trebuie să îți mai faci griji de grăsimile și acizii grași din carne.
Întăresc sistemul osos
Ouăle au în compoziția lor o cantitate însemnată de vitamina D, vi-tamină cunoscută pentru creșterea aportului de minerale și calciu în organism. Astfel, un consum regulat de ouă te ajută să ai oase mai puternice.
Te ajută să slăbești
Numeroase studii au arătat că un consum regulat de ouă la micul dejun ajută la reducerea indicelui de masă corporală, asta pentru că ouăle sunt alimente sățioase și bogate în proteine.
Conțin colesterol bun
Atunci când consumi în mod regulat ouă, îi furnizezi organismului și o cantitate necesară din lipoproteina HDL, cunoscută sub numele de colesterolul bun. Datorită acestuia ești mai bine protejată în fața bolilor cardiovasculare.
Asigură un nutrient esențial
Este vorba despre colină, un component important al complexului de vitamine B, care ajută la construirea membranelor celulare și alte molecule esențiale funcționării creierului. Aproximativ 90 la sută din populația Americii, spre exemplu, este deficitară la acest capitol, susține un studiu.
Conțin foarte multe vitamine și minerale
Oul este un aliment care asigură un complex larg de vitamine și minerale. Este vorba despre vitamina A: 6% , folați - 5% , vitamina B5 - 7%, B12 - 9%, vitamina B2 - 15%, fosfor - 9%, seleniu - 22% , 6 grame de proteine și 5 grame de grăsimi sănătoase.ru creșterea aportului de minerale și calciu în organism.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorul Expres,
puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol
dacă precizați sursa și dacă inserați vizibil
link-ul articolului:
Distribuie pe Facebook acest articol pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!