
Cred cã Brașovul a avut mult de pierdut de-a lungul timpului dintr-un motiv aparent banal: lipsa de cooperare între reprezentanții autoritãților în interesul cetãțenilor, care ar trebui sã fie mult peste orice orgoliu politic sau interes de partid sau personal. Cred cã, dacã ar fi existat un dialog permanent și deschis între cei care au condus toți acești ani orașele și județul, s-ar fi gãsit soluții de realizare mult mai rapidã a aeroportului, a noului spital și a tot ce era și mai este proiect important pentru dezvoltarea viitoare a județului. La fel și a parlamentarilor brașoveni de toate culorile care, atunci când s-au decis diverse subiecte ce priveau concret Brașovul, ar fi trebuit sã voteze nu cum le-au cerut șefii de partid, ci conform mandatului primit de la brașovenii care i-au trimis acolo. Cred cã a fi brașovean este mult mai important decât a fi pesedist, penelist sau ce culoare reprezinți în Parlament.
Faptul cã Sibiul, deși a pornit de la nimic și cu un handicap de timp de un an și jumãtate, iar astãzi, pe un proiect identic cu cel propus de Asociația Noului Spital al Brașovului, are un studiu de fezabilitate actualizat, un proiect tehnic, un teren de 20 de hectare și construcția lui este parafatã de însuși premierul pentru un proiect ce cuprinde 1309 paturi, în timp ce noi pãrem sã bãtem pasul pe loc, ar trebui sã ne dea de gândit.
Am avut un proiect inițiat rapid, teren de 6 ha oferit de Primãria Brașov, alte 12 hectare venite de la Institutul Cartofului, am avut susținerea ministrului Sãnãtãții de atunci, Vlad Voiculescu, a apãrut ideea de spital regional introdusã în lege și arondarea județelor vecine ca și posibili beneficiari. Cert este cã azi, în loc sã intrãm în linie dreaptã cu spitalul Brașovului atât de necesar, riscãm sã pierdem cele 12 hectare de teren și lucrurile par împotmolite definitiv.
Deși se ocupã de administrarea spitalelor județene, nu am simțit în vreun moment implicarea reprezentanților Consiliului Județean în acest proiect, ca și cum acest Spital nu ar fi trebuit sã cumuleze în final toate paturile din sistemul de sãnãtate brașovean, iar beneficiarii nu ar fi fost cetãțenii din întregul județ.
Chiar dacã ceasul al doisprezecelea a fost depãșit, o punere de acord între inițiatorii proiectului, autoritãți și toți cei care pot da o mânã de ajutor pentru gãsirea unei soluții cred cã se impune. Altfel, Noul Spital va fi, dar nu la noi, ci la Sibiu și atât. Noi doar vom fi în aceeași regiune cu el.