Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Portile istoriei Scoala Cerbul de Aur Diaspora
Casa mea Dialog Contabil Expres Gala Monitorul Expres
Index -> Monitorul Expres -> Prima pagină
Publicitate

Al doilea om din vârful Inspectoratului Școlar, al doilea din coadă la examen

×

Î
n
c
h
i
d
e

g
a
l
e
r
i
a

f
o
t
o
Publicitate
Dimensiune font:

Autor: Alex Raicu, 13.07.2020
• Michaela Judele, inspectorul școlar general adjunct de la ISJ Brașov, a obținut doar 45,5 de puncte la concursul pentru gradația de merit
• În politică se descurcă mai bine: în iunie 2018, imediat după ce a fost înșurubată de ALDE în postul de la IȘJ, inspectorul școlar general adjunct se plângea public că este ,,consemnat㓠să stea la examenul de Evaluare Națională, îl loc să fie la marele miting PSD pentru susținerea lui Liviu Dragnea
Michaela Judele, inspectorul școlar general adjunct de la ISJ Brașov, pentru care politica și șefii de partid par să-i fie mai aproape de suflet decât școala brașoveană, a obținut doar 45,5 de puncte la concursul pentru gradația de merit, al doilea cel mai mic punctaj. Asta, în condițiile în care 153 dintre cei 176 de candidați,- profesori, educatoare, învățători, directori de școli, bibliotecare sau personal didactic auxiliar-, au obținut între 80 și 136 de puncte la evaluare. Și ca să nu fie chiar ultima pe listă, un singur candidat, un profesor de sport de la Clubul Școlar Brașovia, a mai fost acceptat la gradație, cu 43,5 puncte, candidat sub care s-a tras linia. Dacă meritele Michaelei Judele în sistemul de învățământ din Brașov nu sunt prea cunoscute, meritele politice o ,,recomandă“. Soldat bun la toate în armata lui Aristotel Căncescu, cu o ștampilă de incompatibilitate de la ANI, Michaela Judele a sărit în 2016 din barca PNL la ALDE, având grijă să-și declare public și adorația pentru PSD. Rămâne ca gradație de merite politice declarația pe care o făcea public, în iunie 2018, imediat după ce a fost numită adjunct la IȘJ, declarație prin care se plângea că este ,,consemnat㓠să stea la examenul de Evaluare Națională, îl loc să fie la București, la marele miting pentru susținerea lui Liviu Dragnea.

Inspectorul, gradație de merite politice

Rezultatele la concursul pentru gradația de merit au fost afișate pe 10 iulie, iar candidații nemulțimiți pot face contestație. Gradația de merit prevăzută de Legea educației nationale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, reprezintă 25% din salariul de bază deținut și se acordă prin concurs. E normal însă ca un profesor cu 43,5 sau 45 de puncte la evaluare să obțină aceeași gradație de merit ca unul care a obținut peste 100 de puncte? Numărul maxim de gradații care pot fi acordate se calculează astfel: din numărul rezultat prin aplicarea a 16% din totalul posturilor didactice auxiliare și a 16% din totalul posturilor didactice de predare, de conducere, de îndrumare și control existente în luna februarie 2020 la nivelul inspectoratului școlar se scade numărul de gradații acordate personalului didactic aflate în plata la 1 septembrie 2020, având în vedere ca gradația de merit se acordă pe o perioadă efectivă de 5 ani.   Intră în discuție la acordarea gradației și promovarea examenului și autoevalurea, adică activitatea dascălului și implicarea lui în diverse programe, premii sau alte ,,activități complexe cu valoare instructiv-educativă“. Cine evaluează activitatea candidatului? ISJ Brașov?   Cine stabilește unde se trage linia pentru candidații admiși la gradație. Conform metodologiei, tot ISJ, instituție în conducerea căreia se află și candidata Judele.   Din păcate,   Michaela Judele nu a putut fi contactată în weekend pentru a-și preciza punctul de vedere.

Replantată de ALDE la vârful ISJ

Cum a ajuns profesoara Michaela Olga Judele, cunoscută mai mult din politică, la Conducerea ISJ Brașov.   Michaela Olga Judele a revenit la Inspectoratul Școlar Județean Brașov, în funcția de inspector școlar general adjunct,   în 1918, cu susținerea ALDE. Ordinul ministrului, emis la 1 martie 2018, menționa că numirea se face „prin detașare în interesul învățământului, (…) până la organizarea concursului de către Ministerul Educației Naționale, dar nu mai târziu de sfârșitul anului școlar 2017 – 2018, cu rezervarea catedrei pe care este titulară“. Numirea se baza atât pe respectarea Legii educației naționale, cât și pe acordul Michaelei Judele, înregistrat la Minister în 23 februarie anul 2018.
Michaela Olga Judele a mai deținut funcția de inspector general, în anul 2008 (când a înlocuit-o pe Carmen Tănăsescu) de unde a plecat ca director interimar al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Brașov unde a rămas până în anul 2011. Apoi, a predat Limba română în Făgăraș, iar până la data revenirii sale în Inspectorat a ocupat funcția de director al Liceului Teologic Ortodox „Constantin Brîncoveanu“ din Făgăraș.

Regreta public că din cauza Evaluării Naționale nu era la mitigul PSD

În iunie 2018, abia numită în funcția de inspector școlar general adjunct, Michaela Judele, membră ALDE la acea dată, își declara oficial regretul că e ,,consemnat㓠la examenul de Evaluare Națională, la Brașov, în loc să participe, așa cum dorea, la mitingul PSD, pentru a-l susține pe Liviu Dragnea
Și scria asta, cu mâna ei, pe Facebook. „Dacă nu eram «consemnată» de Evaluarea Națională la ISJ eram acolo cu voi”, se lamenta inspectorul școlar și îi felicită pe cei care apăreau într-un selfie alături de consilierul județean PSD Radu Mitric. Întrebată atunci de o făgărășeancă dacă ar fi mers la miting pentru susținerea lui Liviu Dragnea, Judele spune că ,,mitingul este împotriva abuzurilor și încălcării demnității și libertății. Eu așa știu. Și DA! Sunt pentru respectarea libertății și a drepturilor fiecărui om”. Afirmațiile au fost făcute în mediul online la o fotografie realizată în București de Mitric, alături de viceprimarul Făgărașului Valentin Clonț și colegi social-democrați din Brașov.

A fost declarată incompatibilă de ANI

Inspectorul școlar general adjunct Judele a fost și în vizorul ANI în 2011. La sesizarea Agenției Naționale a Funcționarilor Publice (ANFP), ANI a constatat că Michaela Judele, care în 2008 a fost aleasă consilier local la Făgăraș pe listele PNL, a câștigat concursul pentru funcția publică de execuție de consilier I în cadrul Direcției Investiții, Urbanism și Amenajarea Teritoriului – Serviciul Achiziții Publice din subordinea Consiliului Județean Brașov – condus atunci de șeful ei de partid, Aristotel Căncescu PNL. Fiind consilier local la Făgăraș, Michaela Judele și-a început lucrul în paralel și la Consiliul Județean, din data de 15 martie 2010. Exact din aceeași zi, din postul de consilier la Serviciul de Achiziții Publice al CJ Brașov, Judele a fost detașată, în interes de serviciu, la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov (DGASPC), în funcția de director general, unde a rămas până în septembrie 2010, când ANFP a sesizat incompatibilitatea. În conformitate cu prevederile art. 94, alin (1) din Legea 161&2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției „calitatea de funcționar public este incompatibilă cu orice altă funcție publică decât cea în care a fost numit, precum și cu funcțiile de demnitate publică“. Cum se apropiau alegeile din 2016, iar vântul arăta o schimbare politică, Michaela Judele a schimbat barca și a reapărut pe scena politică, dar în ALDE, candidând din nou la CL Făgăraș.

În martie 2020, a țintit șefia ISJ Brașov?

În 20 martie, anul acesta, a fost schimbată șefa ISJ Brașov, Ariana Bucur. Michaela Judele a rămas însă pe loc. Ba chiar, surse din interiorul instituției lăsau de înțeles că ea viza chiar postul de Inspector Școlar general al ISJ Brașov rămas liber. A fost numit însă Ovidiu Florin Tripșa, directorul de la Colegiul Meșotă din Brașov, care a fost detașat pe această funcție.   „Sursele“ din IȘJ Brașov au comentat că era mai bine dacă unul dintre inspectorii generali adjuncți ar fi preluat   atribuțiile aferente funcției de inspector general școlar prin delegație pe perioada stării de urgență.   Iar Michaela Judele nu s-a abținut să-și arate și pe față dezamăgirea numirii unui nou șef. Dar mai discutabilă este afirmația ei că nici nu-l cunoaște pe directorul Colegiului Meșotă. Adică, inspectorul general adjunct al IȘJ Brașov nu-l cunoaștea pe directorul și profesorul unuia dintre cel mai bine cotate licee brașovene, Colegiul „Dr Ioan Meșotă“. ,,Nu-l cunosc personal pe dl Tripșa, dar am vorbit la telefon. În IȘJ Brașov avem un program bine stabilit în această perioadă, ținem legătura cu profesorii și directorii școlilor din teritoriu, participăm la videoconferințe. D-l Tripșa n-a mai lucrat în inspectorat, dar prin această numire poate pierde funcția deținută la colegiul Meșotă. Orice numire este valabilă doar până la încheierea anului școlar în curs, respectiv până la 31 august 2020”, a declarat Michaela Judele, inspectorul general adjunct înșurubat politic din 2018 și până acum, cu merite profesionale de 45 de puncte.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorul Expres, puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizați sursa și dacă inserați vizibil link-ul articolului:
Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!
Comentarii:Articole la Prima pagină
Spatiu publicitarMinim 100.000 afisari lunar.


Pentru detalii contactati telefonic
departamentul marketing al
Monitorul Expres la
0731.018.277 sau 0268.543.316.
Cumpără aici ziarul complet în format PDF
Ultimele stiri
 • ➤ Știri Brasov


  27 de vagoane cu lemn fără acte, într-un tren de marfă depistat de Garda Forestieră Brașov


  04.08.2020
 • ➤ Prima pagină


  Cum va adapta Tătaru paturile ATI lipsă de la Brașov?


  04.08.2020
 • ➤ Eveniment


  Parteneriat „smart-city“


  Brașovul s-ar putea înfrăți cu orașul Sejong din Coreea de Sud


  04.08.2020
 • ➤ Eveniment


  Într-o lună, mountain-bikerii vor putea coborî din Postăvarul în Brașov


  04.08.2020
 • ➤ Eveniment


  Premieră


  Autogara va avea gazon pe acoperiș


  04.08.2020
 • ➤ Eveniment


  Sala Polivalentă va fi construită cu bani de la Guvern


  04.08.2020
 • ➤ Eveniment


  Clădirile fostei piețe de la Triaj vor fi demolate


  04.08.2020
 • ➤ National


  Schimbări mari


  Dispar notele la Religie, Desen, Muzică și Sport


  04.08.2020
 • ➤ Doctor


  Scapi de depresie și oboseală cu Rhodiola rosea


  04.08.2020
 • ➤ Doctor


  Avertisment


  Un asimptomatic este un pericol pentru cei din jur


  04.08.2020
 • ➤ Doctor


  România va primi de la Comisia Europeană peste 25.000 de flacoane de Remdesivir


  04.08.2020
 • ➤ Doctor


  Fă salate de andive dacă vrei să slăbești


  04.08.2020
 • ➤ Doctor


  Afinele, boabe de sănătate


  04.08.2020
 • ➤ Life


  S-a dat de gol


  Andreea Mantea s-a logodit cu iubitul misterios


  04.08.2020
 • ➤ Life


  Ruby face senzație în Grecia


  04.08.2020
 • ➤ Life


  Zeny a împlinit 2 ani


  04.08.2020
 • ➤ Cititori


  10 remedii care te scapă de mușcăturile de țânțari


  04.08.2020
 • ➤ Cititori


  SFAT EXPRES


  Ce trebuie să faci dacă ai început să iei în greutate?


  04.08.2020
 • ➤ Sport


  SPORT FLASH


  04.08.2020
 • ➤ Sport


  Centru de Excelență al Federației Române de Handbal la Sfântu Gheorghe


  04.08.2020
 • ➤ Sport


  PROMOVARE ÎN LIGA 1


  Euforie!


  04.08.2020
 • ➤ Opinii


  Punctul critic


  Un proiect pierdut?


  04.08.2020
 • ➤ Sport


  CFR CLUJ, noua și vechea campioană a României


  03.08.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Femeie accidentată pe o trecere de pietoni din Brașov


  03.08.2020
 • ➤ National


  Schimbări mari la gimnaziu: dispar notele la Religie, Desen, Muzică și Sport și sunt tăiate ore de Fizică și Chimie


  03.08.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Brașovul s-ar putea înfrăți cu capitala administrativă a Republicii Coreea


  03.08.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Spectator la Opera Brașov, numai cu mască


  03.08.2020
 • ➤ Știri Brasov


  30 de noi cazuri COVID în Brașov, 823 noi cazuri în România


  03.08.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Noua Gară din Brașov va avea gazon pe acoperiș


  03.08.2020
 • ➤ Sport


  UTA și FC Argeș au promovat direct, CS Mioveni merge la baraj


  03.08.2020
 • ➤ Prima pagină


  Cum este bătut Brașovul de Sibiu la spital nou-nouț


  03.08.2020
 • ➤ Eveniment


  De la 1 august


  La postul BBC World rulează clipuri de promovare a Brașovului


  03.08.2020
 • ➤ Eveniment


  Brașovul are în continuare peste 400 de pacienți cu COVID-19 internați în spitale


  03.08.2020
 • ➤ Eveniment


  Noile rețele de apă din Brașov au fost puse în funcțiune


  03.08.2020
 • ➤ Religie


  Tradiții


  Postul Sfintei Mării poate să împlinească dorințe, dacă este ținut cu smerenie


  03.08.2020
 • ➤ National


  Barometru IMAS - Europa FM


  PNL și PSD, în creștere ușoară în opțiunile electorale


  03.08.2020
 • ➤ National


  Alegeri locale 2020: A fost constituit Biroul Electoral Central


  03.08.2020
 • ➤ Life


  Senzații


  Antonia face iar valuri


  03.08.2020
 • ➤ Life


  Anca Țurcașiu începe o viață nouă


  03.08.2020
 • ➤ Life


  Loredana ține pasul la 50 de ani


  03.08.2020
 • ➤ Life


  O vulpe a furat aproape 100 de pantofi din Berlin


  03.08.2020
 • ➤ Cititori


  Este bine să știți


  Reguli de pandemie în cabinetele stomatologice


  03.08.2020
 • ➤ Sport


  SPORT FLASH


  03.08.2020
 • ➤ Sport


  Mitriță, eliminat din playoff-ul MLS


  03.08.2020
 • ➤ Sport


  Au luat Cupa și au scăpat-o pe gazon


  03.08.2020
 • ➤ Sport


  AUTO


  Trofeul Râșnov, a treia victorie a lui Emil Nestor în acest sezon


  03.08.2020
 • ➤ Sport


  Viitorul și Dinamo luptă pentru locul în UEFA Youth League


  03.08.2020
 • ➤ Sport


  FOTBAL


  „Festival” de goluri pentru Corona


  03.08.2020
 • ➤ Opinii


  Punctul critic


  Un bilet în plus


  03.08.2020
 • ➤ Știri Brasov


  A murit fostul deputat PNL de Brașov Gheorghe Gabor


  02.08.2020
 • Cele mai noi articole
  Articolul anterior


  Nu avem voie la grătare și picnicuri

  Articolul următor

  Semnată de 300 de părinți


  Petiție pentru suplimentarea locurilor în licee

  Prima paginïżœ | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
  (ïżœi) acest site foloseïżœte cookie-uri proprii ïżœi ale terïżœilor. Setïżœri Cookies
  Siteuri partenere:
  AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porïżœile istoriei

  www.monitorulexpres.ro

  | | |
  2003 - 2022 © Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 17 milisecunde, încărcat în milisecunde