Primăria Brașov ia în calcul să amenajeze încă patru centre de carantină
Pentru cadrele medicale din linia întâi, care nu pot să mai meargă la domiciliu, se caută cazare în unități hoteliere din vecinătatea spitalului
Primăria Brașov ia în calcul să amenajeze încă patru centre de carantină, pe lângă cele pe care le-a amenajat în urmă cu două săptămâni și a căror adresă rămâne secretă. Municipalitatea a preluat câteva locuri în hoteluri și în plus, a pus la dispoziție și centrul pentru persoane vârstnice de la Noua, acolo unde în această perioadă stau angajații Direcției de Asistență Socială care nu mai merg acasă. De asemenea, autoritățile locale și județene sunt în căutarea unor locuri și pentru medicii din spitalele brașovene, penru a-i scuti de a mai merge acasă și a evita astfel riscul să-și infecteze membrii familiei. Măsurile sunt luate în contextul în care autoritățile se așteaptă ca situația să se înrăutățească pe zi ce trece la Brașov.
Ne așteptăm la lucruri destul de complicate în perioada următoare
La raportarea de sâmbătă, în carantină instituționalizată în județul Brașov erau 91 de persoane. În județ, ieri, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 135 de persoane se aflau în carantină, iar 2.649 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.
Autoritățile locale nu au făcut publice câte dintre acestea sunt în municipiul Brașov, însă Primăria se așteaptă ca lucrurile să se înrăutățească și mai mult în umătoarea perioadă. De aceea, primarul George Scripcaru a anunțat că se caută spații, pentru centre de caratină noi, pe care să le pună la dispoziția Serviciului Local pentru Situații de Urgență. Din declarațiile primarului, se iau în calcul patru astfel de centre de carantină, pe lângă cele două deja existente. Situația nu este plăcută, nici bună. Din datele pe care le avem, ne așteptăm la lucruri care sunt destul de neplăcute și de complicate în perioada următoare, a spus primarul Brașovului, George Scripcaru.
Consiliul Județean caută cazare și transport pentru medici
Pe de altă parte, la rândul său Consiliul Județean și conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov caută soluții pentru transportul și cazarea cadrelor medicale, în această perioadă, astfel încât aceștia să stea departe de familii și să evide riscul infectării. Reamintim că săptămâna trecută președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a relatat despre 8 cadre medicale de la UPU și alte nouă din Spitalul Județean care au fost nevoite să se autoizoleze după ce au intrat în contact cu un pacient confirmat ulterior cu CoVID-10. Adrian Veștea spune că, în ceea ce privește transportul cadrelor medicale de acasă la serviciu, a apărut o propunere, din partea unui agent economic dispus să pună la dispoziție mai multe microbuze și autoturisme. Pentru cadrele medicale care nu vor să meargă acasă în această perioadă, autoritățile locale și județene caută să identifice spații de cazare la hoteluri din oraș. Am discutat și cu primarul Brașovului, George Scripcaru și vom face astfel încât să găsim soluția ca persoanele care sunt în linia întâi și care nu doresc să mai meargă la domiciliu să poată fi cazate în unități hoteliere din vecinătatea spitalului. În acest mod nu va mai fi nevoie nici de asigurarea transportului, iar medicii nu îi vor pune pe membrii familiilor lor în situații neplăcute. Acest lucru se va întâmpla în zilele următoare, a spus Adrian Veștea, într-o videoconferință.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorul Expres,
puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol
dacă precizați sursa și dacă inserați vizibil
link-ul articolului:
Distribuie pe Facebook acest articol pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!