Înscrierea candidaților este programată în intervalul 13 - 24 iulie
Cea de-a doua sesiune a examenului național de Bacalaureat 2020 se va desfășura în perioada 24 august - 5 septembrie, potrivit calendarului aprobat printr-un ordin de ministru transmis spre publicare în Monitorul Oficial.
Înscrierea candidaților este programată în intervalul 13 - 24 iulie. Documentele tip de înscriere, completate și semnate, pot fi depuse la secretariatele unităților de învățământ, centre de examen sau pot fi transmise prin mijloace electronice/poștă, folosindu-se coordonatele indicate de secretariatele unităților de învățământ.
Probele scrise sunt programate în săptămâna 24 - 27 august, astfel:
n 24 august - proba la Limba și literatura română E.a);
n 25 august - proba obligatorie a profilului E.c);
n 26 august - proba la alegere a profilului și specializării E.d);
n 27 august - Limba și literatura maternă - proba E.b).
Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se pot realiza în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență, la probele de profil din cadrul examenului național de Bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice, afirmă MEC, într-un comunicat remis presei.
Primele rezultate la probele scrise vor fi afișate pe 2 septembrie (până la ora 12,00). Contestațiile se pot depune în aceeași zi, în intervalul orar 14,00 20,00.
La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD). Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora, se mai arată în comunicat.
Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie. Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este cel puțin 6.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorul Expres,
puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol
dacă precizați sursa și dacă inserați vizibil
link-ul articolului:
Distribuie pe Facebook acest articol pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!