14.000 de stații de intoxicare a rozătoarelor, în Brașov
×
Î n c h i d e
g a l e r i a
f o t o
Publicitate
Dimensiune font:
Autor: Mihaela Parghel,
25.04.2019
Operatorul care asigură serviciile de deratizare în municipiu va amplasa stațiile de deratizare în parcuri și zone verzi de pe domeniul public sau lângă borduri
Deratizarea în municipiul Brașov se va face cu o nouă tehnologie, folosindu-se stații de intoxicare care vor garanta o siguranță mai mare pentru oameni și pentru animale. Operatorul care asigură serviciile de deratizare în municipiu va amplasa în toate zonele 14.080 de stații de deratizare care vor fi puse în parcuri și zone verzi de pe domeniul public sau lângă borduri. Vor exista două tipuri de stații, sub forma unor cutii dintr-un plastic foarte rezistent, în interiorul cărora vor fi amplasate substanțe raticide. Aceste cutii, care sunt mult mai tari decât stațiile vechi, din carton, vor fi închise, iar la ele nu va avea acces nimeni altcineva în afara angajaților noștri, care în campaniile de deratizare vor înlocui substanțele de intoxicare, a explicat Corina Ion, director de sucursală al Coral Impex, operatorul de deratizare angajat de Primăria Brașov.
În stații sunt aceleași tipuri de substanțe raticide
În noile stații vor fi puse două tipuri de substanțe de intoxicare: calbrom pastă, sub forma unor pernuțe, și deration bloc. Soluțiile vor fi încuiate în cutiile respective, care au numai găuri de intrare și ieșire pentru șoareci și șobolani. Odată ce aceștia vor pătrunge în stație și vor îngurgita substanțele, după ce ies nu va mai dura mult până când vor muri. Asta nu înseamnă că vom vedea la tot pasul rozătoare moarte, dau asigurări reprezentanții operatorului de deratizare. Statistica arată că nouă din 10 rozătoare care au ingurgitat substanțele mor în galerii, a explicat Corina Ion.
3.000 de stații au fost deja amplasate
Până acum, aproximativ 3.000 de astfel de stații de intoxicare pentru combaterea rozătoarelor au fost amplasate în Astra I, zona Drumul Cernatului, Astra II și Noua, însă în câteva săptămâni vor fi aplasate toate cele 14.080. Există două tipuri de stații, cea mai mare dintre ele având dimensiuni de 40 de centimetri lungime, 30 lățime și 12 înălțime. Brașovul este primul oraș din România în care se folosesc astfel de stații pe domeniul public, însă agenții economici folosesc deja de mai multă vreme această tehnologie. De exemplu, fabrica de bere a experimentat stațiile din 2017, pentru a face curățenie pe terenurile proprii și pe cele din jur.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorul Expres,
puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol
dacă precizați sursa și dacă inserați vizibil
link-ul articolului:
Distribuie pe Facebook acest articol pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!