Ministrul Transporturilor îl amenință pe constructorul de pe DN73
×
Î n c h i d e
g a l e r i a
f o t o
Publicitate
Dimensiune font:
Autor: M.Ex.,
24.04.2019
Răzvan Cuc spune că, în maximum trei săptămâni, va rezilia contractul constructorului, dacă nu observă o mobilizare serioasă din partea acestuia
Prezent ieri la Brașov, pentru a vedea cum merge modernizarea DN73 Brașov - limită jud. Argeș, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, s-a arătat nemulțumit de stadiul fizic al lucrărilor și a declarat că, dacă în maximum trei săptămâni nu observă o mobilizare serioasă din partea constructorului, va rezilia contractul. Pe DN73, lucrările sunt realizate de o asociere condusă de compania AZVI.
Cuc vrea ca firmele de construcții să vină cu bani de-acasă
Ministrul Transporturilor s-a arătat nemulțumit de faptul că lucrările sunt realizate în proporție de numai 42%, în condițiile în care Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a plătit 45% din contract până acum, deci chiar în avans. Nu mai aștept grafice și promisiuni de la constructor. (...) Concluzia este următoarea: trei săptămâni, dacă nu, își iau laptop-utile și mapele cu care au venit în România și se duc la ei, de unde au venit și trei ani de zile nu au ce să caute în România la nici o licitație, a declarat Răzvan Cuc, pe șantierul DN73. Eu cred că o firmă care vine în România nu e o firmă de apartament, care nu are niciun angajat, sunt firme cu un palmares bogat, sunt firme care au bani, deci nu vii în România ca să-ți dea statul bani să faci lucrarea - lucrezi și, pe măsură ce lucrezi, îți depui actele la decontat și-ți iei banii. Eu văd că băieții ăștia, nu știu, vor să se căpătuiască la noi, caută tot felul de motive. Atunci îi trimitem acasă și venim noi, ori cu o firmă, ori în regie proprie, cu cât poate CNAIR-ul pe secțiunea aceasta între Bran și Brașov, pentru că poate să lucreze DRDP Brașov pe acest tronson și restul scoatem la licitație, a mai spus ministrul Cuc.
Contract-gigant pe fonduri europene
Conform contractului, DN73 Brașov Râșnov Bran Moieciu Fundata, până la limita cu judetul Argeș, ar trebui să fie gata în noiembrie 2019, până la stratul de bază, urmând ca stratul de uzură să fie aplicat pînă în 2020, la sfârșitul primăverii. Este puțin probabil ca termenul să fie respectat, având în vedere întârzierile de până acum. Lucrările sunt realizate de Asocierea Azvi SA Straco Grup SRL Piomar Development Tractebel, în baza unui contract-gigant în valoare de 275 de milioane lei, finanțat în cea mai mare parte din fonduri europene (85%). Lucrările vizează în principal lărgirea drumului la minimum opt metri (din care șapte metri partea carosabilă), ranforsarea lui pentru un trafic de 11,5 tone, reconstrucția completă a șase poduri și reabilitarea altor 20, dar și lărgirea unor curbe, refacerea podețelor, construirea de șanțuri de evacuare a apei pluviale și întărirea prin ziduri de sprijin. Până acum, pe nici o porțiune a DN73 din județul Brașov nu a fost turnat covorul asfaltic final. Pe de altă parte, în zona Moieciu, chiar primarul localității este cel care a cerut o amânare a șantierului, până la finalizarea unor lucrări la rețelele de apă, ce ar afecta eventualele lucrări de modernizare a drumului.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorul Expres,
puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol
dacă precizați sursa și dacă inserați vizibil
link-ul articolului:
Distribuie pe Facebook acest articol pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!