Terasele s-ar putea deschide de la 1 iunie, iar la mare vom putea merge din 15 iunie
×
Î n c h i d e
g a l e r i a
f o t o
Publicitate
Dimensiune font:
Autor: sursa/hotnews.ro,
18.05.2020
Deschiderea teraselor a fost planificatã de cãtre Guvern pentru data de 1 iunie, iar sezonul estival în România ar putea începe de la 15 iunie, spun reprezentanþii industriei de turism care au participat la o întâlnire cu premierul Ludovic Orban.
"Trebuie sã spun cã prim-ministrul are o atitudine prietenoasã faþã de turism ºi sper sã ºi poatã concretiza ceea ce îºi propune. Avem o sumã de 13 lucruri foarte importante care s-au discutat acolo ºi sper sã se ºi întâmple. Restaurantele, pe care le reprezint în aceastã alianþã (Alianþa Pentru Turism, n.r.), sunt beneficiarii cei mai serioºi ai industriei turismului, ºi atât timp cât incoming-ul, turismul intern, hotelurile funcþioneazã bine, practic, noi avem clienþi în restaurantele noastre. Promisiunea prim-ministrului este 1 iunie pentru terase ºi 15 iunie pentru sezonul estival, în situaþia în care nu existã derapaje majore în cifrele comunicate de Comitetul de Supraveghere a Situaþiilor de Urgenþã. Deci, sunt douã lucruri pe care prim-ministrul ni le-a comunicat nouã, celor prezenþi acolo", a afirmat preºedintele Organizaþiei Patronale a Hotelurilor ºi Restaurantelor din România (HORA), Daniel Mischie, într-o conferinþã de presã online, organizatã de Alianþa Pentru Turisme, potrivit Agerpres.
La rândul sãu, preºedintele Federaþiei Industriei Hoteliere din România (FIHR), Cãlin Ile, a precizat cã reprezentanþii Guvernului nu au spus câte noi cazuri de coronavirus ar reprezenta "derapaje majore".
"S-au evitat cifrele. La un moment dat, s-au lansat cifre - dacã (numãrul testelor pozitive, n.r.) creºte nu ºtiu cât pe sãptãmânã - ºi au spus cã nu vor avansa cifre: atât timp cât ritmul e în scãdere, e bine. Nu s-a precizat concret ce înseamnã derapaje majore", a explicat Cãlin Ile.
Cãlin Ile a menþionat cã purtarea mãºtii în restaurant nu este o mãsurã aplicabilã.
"E aproape imposibil sã stai într-un restaurant cu masca pe faþã. (...) Terasele se deschid pe 1 iunie, încercãm deschiderea restaurantelor, la interior, pe 15 iunie, astfel încât putem spune cã din 15 iunie tot turismul e deschis", a adãugat Cãlin Ile.
Din cauza crizei COVID-19, sectorul HoReCa va pierde 2,4 miliarde de euro din totalul cifrei de afaceri, estimeazã Organizaþia Patronalã a Hotelurilor ºi Restaurantelor din România (HORA). Iar din 400.000 de angajaþi, 320.000 vor fi concediaþi.
Distribuie pe Facebook acest articol pentru a putea fi citit ºi de prietenii tãi!