Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Portile istoriei Scoala Cerbul de Aur Diaspora
Casa mea Dialog Contabil Expres Gala Monitorul Expres
Index -> Monitorul Expres -> Economic
Publicitate

Ghiduri de consultare


Finanțări nerambursabile de pînă la 100% pentru firme

×

Î
n
c
h
i
d
e

g
a
l
e
r
i
a

f
o
t
o
Publicitate
Dimensiune font:

Autor: Mihaela Grădinaru, 18.03.2016
• Ajutorul nerambursabil se acordă în regim de ajutor de minimis, iar valoarea eligibilă a proiectului trebuie să fie cuprinsă între 25.000 și 200.000 euro
Camera de Comerț și Industrie Brașov anunță lansarea spre consultare a unor programe cu finanțări nerambursabile de pînă la 100% pentru întreprinderi din mediul urban și rural. În acest sens s-au lansat ghiduri de consultare pentru Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 2 - Prioritatea de investiții 2.1 – „Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri“ și Submăsura 6.4 „Sprijin pentru investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole“.

Ajutor nerambursabil, în regim de ajutor de minimis

În ceea ce privește primul program, care încurajează spiritul antreprenorial, obiectivul acestei axe prioritare îl reprezintă consolidarea poziției pe piață a întreprinderilor mici și mijlocii în domeniile competitive identificate în Strategia Națională de Competitivitate și Planurile Regionale de Dezvoltare. Regiunile de dezvoltare vizate sînt Nord Est, Sud Est, Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia, Vest, Nord Vest, Centru.
Indicatorii de proiect fac obiectul monitorizării implementării și performanței investiției propuse și se referă la cifra de afaceri, la doi ani după finalizarea implementării proiectului și la numărul mediu de salariați/numărul de angajați cu normă întreagă pe perioadă nedeterminată, în perioada de monitorizare a proiectului.
Contribuția programului la finanțarea unei investiții este de maximum 100% din valoarea eligibilă a investiției. Ajutorul nerambursabil se acordă în regim de ajutor de minimis, iar valoarea eligibilă a proiectului trebuie să fie cuprinsă între 25.000 și 200.000 euro.
Solicitanții eligibili în cadrul acestui apel de proiecte sînt societățile comerciale sau cooperative care se încadrează în categoria microîntreprinderilor din mediul urban. Activitățile propuse în proiect (investiția) trebuie să fie realizate în mediul urban și să vizeze domenii de activitate eligibile, autorizate în cadrul sediilor sau punctelor de lucru ale solicitanților.
Cheltuielile eligibile în cadrul acestui apel de proiecte sînt cele pentru execuția de lucrări aferente investiției de bază, inclusiv echipamente cu montaj, achiziționarea de echipamente tehnologice, utilaje, instalații de lucru, mobilier, echipamente informatice, birotică, de natura mijloacelor fixe, achiziționarea de instalații/echipamente specifice în scopul obținerii unei economii de energie, achiziționarea de brevete, licențe, mărci comerciale, programe informatice, alte drepturi și active similare, activități de realizare a instrumentelor de comercializare on-line, servicii de consultanță/asistență, cheltuieli aferente implementării proiectului privind taxele și comisioanele sau cheltuieli cu activitatea de audit financiar extern.
Prin prezentul Ghid se va lansa apelul de proiecte cu nr. 1, iar proiectele pot fi depuse doar în perioada de 6 luni, de la data ce urmează a fi stabilită. Cererile de finanțare depuse în primele două luni ale apelului vor parcurge etapele de verificare preliminară și evaluare tehnică și financiară, urmînd a fi direct contractate cele care au obținut cel puțin 85 de puncte.

Sprijin pentru investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole

De asemenea, s-a lansat și varianta consultativă a Ghidului Solicitantului pentru accesarea Sub-Măsurii 6.4 – „Sprijin pentru investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole”. Această măsură are ca scop stimularea mediului de afaceri din mediul rural, creșterea numărului de activități neagricole desfășurate în zonele rurale, dezvoltarea activităților negricole existente, crearea de locuri de muncă și creșterea veniturilor populației rurale și reducerea diferențelor dintre mediul rural și urban.
Beneficiari eligibili sînt întreprinderi nou înființate și existente (inclusiv PFA, II, IF) fermieri sau membrii unor gospodării agricole (autorizați cu statut minim pe PFA) care își diversifică activitatea de bază agricolă prin dezvoltarea unei activități neagricole în zona rurală în cadrul întreprinderii deja existente, încadrabile în micro-întreprinderi și întreprinderi mici, cu excepția persoanelor fizice neautorizate. Beneficiari eligibili sînt și micro-întreprinderile și întreprinderile neagricole mici existente și nou-înființate (start-ups) din spațiul rural.

Investiții și cheltuieli eligibile

Investițiile și cheltuielile eligibile în cadrul acestui proiect sînt cele pentru producerea și comercializarea produselor neagricole, fabricarea produselor textile, îmbrăcăminte, articole de marochinărie, articole de hîrtie și carton, fabricarea produselor chimice, farmaceutice, activități de prelucrare a produselor lemnoase, industrie metalurgică, fabricare de construcții metalice, mașini, utilaje și echipamente, fabricarea produselor electrice, electronice.
Sînt acceptate și investiții pentru activități meșteșugărești (activități de artizanat și alte activități tradiționale neagricole – olărit, brodat, prelucrare manuală a fierului, lînii, lemnului, pielii, etc), investiții legate de furnizarea de servicii (servicii medicale, sociale, sanitar-veterinare, servicii de reparații mașini, unelte, obiecte casnice; servicii de consultanță, contabilitate, audit; activități de servicii în tehnologia informației și servicii informatice; servicii tehnice, administrative etc.), investiții pentru infrastructură în unitățile de primire turistică tip agro-turistice, proiecte de activități de agrement, investiții pentru producția de combustibil din biomasă (ex: fabricare de peleți și brichete) în vederea comercializării.
Costuri eligibile specifice sînt pentru construcția, extinderea sau modernizarea și dotarea clădirilor, achiziționarea și costurile de instalare, inclusiv în leasing financiar, de utilaje, instalații și echipamente noi, investiții intangibile: achiziționarea sau dezvoltarea de software și achiziționarea de brevete, licențe, drepturi de autor, mărci.
Sprijinul public nerambursabil nu va depăși 200.000 euro/beneficiar pe durata a trei exerciții financiare consecutive (100.000 euro în cazul transporturilor).
Intensitatea sprijinului public nerambursabil este de 70%, iar intensitatea sprijinului public nerambursabil se poate majora pînă la 90% în cîteva cazuri: pentru solicitanții care desfășoară activități de producție, servicii medicale, sanitar-veterinare și agro-turism și pentru fermierii care își diversifică activitatea de baza agricolă prin dezvoltarea unor activități neagricole.
Informații suplimentare precum și consultanță pentru realizarea documentațiilor de finanțare pot fi obținute la Centrul de Consultanță al Camerei de Comerț și Industrie Brașov.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorul Expres, puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizați sursa și dacă inserați vizibil link-ul articolului:
Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!
Comentarii:Articole la Economic
Spatiu publicitarMinim 100.000 afisari lunar.


Pentru detalii contactati telefonic
departamentul marketing al
Monitorul Expres la
0731.018.277 sau 0268.543.316.
Cumpără aici ziarul complet în format PDF
Ultimele stiri
 • ➤ Știri Brasov


  27 de vagoane cu lemn fără acte, într-un tren de marfă depistat de Garda Forestieră Brașov


  04.08.2020
 • ➤ Prima pagină


  Cum va adapta Tătaru paturile ATI lipsă de la Brașov?


  04.08.2020
 • ➤ Eveniment


  Parteneriat „smart-city“


  Brașovul s-ar putea înfrăți cu orașul Sejong din Coreea de Sud


  04.08.2020
 • ➤ Eveniment


  Într-o lună, mountain-bikerii vor putea coborî din Postăvarul în Brașov


  04.08.2020
 • ➤ Eveniment


  Premieră


  Autogara va avea gazon pe acoperiș


  04.08.2020
 • ➤ Eveniment


  Sala Polivalentă va fi construită cu bani de la Guvern


  04.08.2020
 • ➤ Eveniment


  Clădirile fostei piețe de la Triaj vor fi demolate


  04.08.2020
 • ➤ National


  Schimbări mari


  Dispar notele la Religie, Desen, Muzică și Sport


  04.08.2020
 • ➤ Doctor


  Scapi de depresie și oboseală cu Rhodiola rosea


  04.08.2020
 • ➤ Doctor


  Avertisment


  Un asimptomatic este un pericol pentru cei din jur


  04.08.2020
 • ➤ Doctor


  România va primi de la Comisia Europeană peste 25.000 de flacoane de Remdesivir


  04.08.2020
 • ➤ Doctor


  Fă salate de andive dacă vrei să slăbești


  04.08.2020
 • ➤ Doctor


  Afinele, boabe de sănătate


  04.08.2020
 • ➤ Life


  S-a dat de gol


  Andreea Mantea s-a logodit cu iubitul misterios


  04.08.2020
 • ➤ Life


  Ruby face senzație în Grecia


  04.08.2020
 • ➤ Life


  Zeny a împlinit 2 ani


  04.08.2020
 • ➤ Cititori


  10 remedii care te scapă de mușcăturile de țânțari


  04.08.2020
 • ➤ Cititori


  SFAT EXPRES


  Ce trebuie să faci dacă ai început să iei în greutate?


  04.08.2020
 • ➤ Sport


  SPORT FLASH


  04.08.2020
 • ➤ Sport


  Centru de Excelență al Federației Române de Handbal la Sfântu Gheorghe


  04.08.2020
 • ➤ Sport


  PROMOVARE ÎN LIGA 1


  Euforie!


  04.08.2020
 • ➤ Opinii


  Punctul critic


  Un proiect pierdut?


  04.08.2020
 • ➤ Sport


  CFR CLUJ, noua și vechea campioană a României


  03.08.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Femeie accidentată pe o trecere de pietoni din Brașov


  03.08.2020
 • ➤ National


  Schimbări mari la gimnaziu: dispar notele la Religie, Desen, Muzică și Sport și sunt tăiate ore de Fizică și Chimie


  03.08.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Brașovul s-ar putea înfrăți cu capitala administrativă a Republicii Coreea


  03.08.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Spectator la Opera Brașov, numai cu mască


  03.08.2020
 • ➤ Știri Brasov


  30 de noi cazuri COVID în Brașov, 823 noi cazuri în România


  03.08.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Noua Gară din Brașov va avea gazon pe acoperiș


  03.08.2020
 • ➤ Sport


  UTA și FC Argeș au promovat direct, CS Mioveni merge la baraj


  03.08.2020
 • ➤ Prima pagină


  Cum este bătut Brașovul de Sibiu la spital nou-nouț


  03.08.2020
 • ➤ Eveniment


  De la 1 august


  La postul BBC World rulează clipuri de promovare a Brașovului


  03.08.2020
 • ➤ Eveniment


  Brașovul are în continuare peste 400 de pacienți cu COVID-19 internați în spitale


  03.08.2020
 • ➤ Eveniment


  Noile rețele de apă din Brașov au fost puse în funcțiune


  03.08.2020
 • ➤ Religie


  Tradiții


  Postul Sfintei Mării poate să împlinească dorințe, dacă este ținut cu smerenie


  03.08.2020
 • ➤ National


  Barometru IMAS - Europa FM


  PNL și PSD, în creștere ușoară în opțiunile electorale


  03.08.2020
 • ➤ National


  Alegeri locale 2020: A fost constituit Biroul Electoral Central


  03.08.2020
 • ➤ Life


  Senzații


  Antonia face iar valuri


  03.08.2020
 • ➤ Life


  Anca Țurcașiu începe o viață nouă


  03.08.2020
 • ➤ Life


  Loredana ține pasul la 50 de ani


  03.08.2020
 • ➤ Life


  O vulpe a furat aproape 100 de pantofi din Berlin


  03.08.2020
 • ➤ Cititori


  Este bine să știți


  Reguli de pandemie în cabinetele stomatologice


  03.08.2020
 • ➤ Sport


  SPORT FLASH


  03.08.2020
 • ➤ Sport


  Mitriță, eliminat din playoff-ul MLS


  03.08.2020
 • ➤ Sport


  Au luat Cupa și au scăpat-o pe gazon


  03.08.2020
 • ➤ Sport


  AUTO


  Trofeul Râșnov, a treia victorie a lui Emil Nestor în acest sezon


  03.08.2020
 • ➤ Sport


  Viitorul și Dinamo luptă pentru locul în UEFA Youth League


  03.08.2020
 • ➤ Sport


  FOTBAL


  „Festival” de goluri pentru Corona


  03.08.2020
 • ➤ Opinii


  Punctul critic


  Un bilet în plus


  03.08.2020
 • ➤ Știri Brasov


  A murit fostul deputat PNL de Brașov Gheorghe Gabor


  02.08.2020
 • Cele mai noi articole
  Articolul anterior


  Apicultorii ar putea încasa 21 de milioane de euro de la UE, în perioada 2017-2019

  Articolul următor


  Contribuția la Sănătate pentru persoanele fără venituri. Cine și cît plătește în 2016

  Prima paginïżœ | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
  (ïżœi) acest site foloseïżœte cookie-uri proprii ïżœi ale terïżœilor. Setïżœri Cookies
  Siteuri partenere:
  AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porïżœile istoriei

  www.monitorulexpres.ro

  | | |
  2003 - 2021 © Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 25 milisecunde, încărcat în milisecunde