Ai hotărât că ăsta e cel mai bun moment pentru a investi în renovarea sufrageriei tale și ești gata să te apuci de treabă? Înseamnă că ai ajuns unde trebuie, pentru că în rândurile următoare ți-am pregătit cele mai bune sfaturi pentru a nu sparge întreaga pușculiță atunci când vrei să refaci design-ul camerei de zi, dar nici pentru a face rabat de la calitate. Iată cum poți redecora sufrageria cu un buget limitat.
Stabilește un buget și respectă-l
Înainte de a te apuca de treabă, găsește puțin timp să faci câteva măsurători și câteva calcule. Atunci când știi exact de ce ai nevoie pentru a readuce viața în sufrageria ta, lucrurile se desfășoară mai ușor. Află de cât var sau tapet vei avea nevoie, care este
mobila de living de care ai nevoie și cum ți-ar plăcea să redecorezi spațiul în care urmează să îți primești prietenii sau familia. Având un calcul exact al cheltuielilor, vei ști cu ce ar trebui să începi. Poate că vei vrea să alegi din
top 10 modele de canapele extensibile pentru livingul tău, dar momentan nu ai suficienți bani, însă raportând cheltuielile la venitul tău, vei ști exact care este rețeta unei renovări eficiente, chiar dacă aceasta se întinde pe durata a două sau chiar trei luni.
Imediat ce ai reușit să pui totul cap la cap și știi care va fi planul de bătaie, tot ce va trebui să faci va fi să respecți perspectiva stabilită. Altfel, te poți trezi cu toată sufrageria răvășită și fără bani pentru a putea continua proiectul. Nu uita să adaugi la întreg calculul făcut și o flexibilitate de zece procente, care ar putea fi reprezentat de cheltuieli neprevăzute, cum ar fi trafaleți, folie din plastic sau culori pentru var, pe care nu le-ai prevăzut în schema inițială.
Plătește în numerar
Poate că acest sfat ți s-ar părea absurd în vremurile noastre, când mai toată lumea folosește un card pentru tranzacțiile efectuate. Așa este, însă atunci când plătești cash nu ești tentat să te întinzi mai mult decât îi e plapuma, adică nu te vei baza pe cardul de cumpărături pe care ai cuprinse până la trei salarii. Tentațiile pot fi mari, mai ales dacă alegi să mergi într-un showroom de mobilier, iar limita largă a cardului nu te va face să te oprești din cumpărături prea curând. Nu uita de dobânzile care se aplică pentru orice sumă împrumutată sunt suficient de mari cât să îți dea peste cap bugetul de familie pentru următoarele câteva luni, așa că achită cu bani lichizi orice cumperi pentru renovarea apartamentului. Dacă fondurile alocate acestui proiect se epuizează, așteaptă până la următorul salariu.
Ia-ți timp să termini renovarea
În situația în care ai fi avut suficienți bani încât să poți achita pe loc toate materialele și piesele de mobilier de care ai nevoie, probabil nu ai fi ajuns să citești acest articol. În această situație, cumpătarea este cuvântul de ordine. Dă-ți măcar două luni să poți finaliza reamenajarea sufrageriei, dacă nu chiar mai mult. Lucrând sub stres, nu vei reuși decât să te enervezi sau să te îndatorezi inutil.
Apucă-te singur de treabă
Nu-ți sugerăm să refuzi serviciile unui zugrav sau pe ale unui arhitect, însă dacă vrei să renovezi sufrageria cu bani puțini ar trebui să cauți proiecte de tipul Do It Yourself și să te apuci singur de treabă. Până la urmă, văruitul pereților se poate transforma într-o joacă, mai ales dacă îți antrenezi toată familia în acest proiect de care veți fi cu toții mândri la final. Lasă mutatul țevilor, dacă este cazul, pe mâna unui instalator și tapițarea canapelei pe seama unei persoane care se ocupă cu recondiționarea mobilierului vechi, dar ocupă-te personal de cât mai multe lucruri poți.
Nu uita că refolosirea materialelor mai vechi este un alt secret pe care îl poți pune în practică atunci când îți dorești să te bucuri de un living fresh cu bani puțini. Spor la treabă!