La ce poți folosi cojile fructelor și ale legumelor!
×
Î n c h i d e
g a l e r i a
f o t o
Publicitate
Dimensiune font:
Autor: M.Ex.,
22.05.2020
Ai decojit cartofii? Nu mai pune în gunoi cojile! Ele te pot ajuta să scapi de sinuzită, dureri reumatice sau hipertensiune. La fel de folositoare pot fi și cojile de ceapă, de măr, de nuci sau portocală! Iată câteva tratamente simple și eficiente!
Cojile de ceapă. Infuzia din coji de ceapă are proprietăți tonice, diuretice, antimicrobiene și antispasmotice. Pentru a calma crampele musculare și pentru a ameliora neplăcutele dureri de cap este bine să apelezi la ceaiul din coji de ceapă. Zilnic se bea un ceai preparat dintr-o linguriță de coji de ceapă, care se infuzează timp de 10 minute, în 200 ml de apă fierbinte. Jumătate de pahar se bea la ora 18, restul la ora 21. Tratamentul poate fi de lungă durată, important e să nu întrerupi cura până nu vezi efectele.
Cojile de cartof. Bogate în minerale, cojile cartofilor îți fac bine dacă ai dureri reumatice sau hipertensiune. Spală bine cinci cartofi, curăță-i și fierbe coaja în jumătate de litru de apă, timp de 20 de minute. Strecoară, lasă să se răcească și bea acest decoct de două-trei ori pe zi, într-o cură de 2 luni. Cojile de cartofi sunt bune și dacă ai sinuzită. Fierbe cojile de la patru cartofi într-un litru de apă și fă băi de abur o dată pe zi, timp de trei zile. Dacă ai afte bucale, clătește-ți gura cu decoct de coji de cartofi, de două ori pe zi, dimineața și seara, câte cinci minute.
Cojile de măr. Dacă te lupți cu insomniile, cojile de mere sunt un remediu foarte eficient și ușor de făcut. Ai nevoie de două linguri de coji de mere mărunțite, peste care torni 250 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat zece minute și bea ceaiul cu două ore înainte să te culci. Pentru gust, poți îndulci infuzia cu o linguriță de miere. Somnul vine mai ușor și dacă îți pui alături de pat câteva coji proaspete de portocale. Tot infuzia făcută din coaji de mere îți face bine dacă ai crampe la stomac. Pentru asta, bea câte trei căni cu ceai de coji de mere pe zi.
Cojile de nucă. Atât nucile, cât și cojile de nuci verzi conțin un compus cristalin acid elagic care ajută semnificativ în tratamentul hipertensiunii, al cancerului epidermic și al paraliziei musculare provocate de șocuri electrice. Pune coji de nucă în apă clocotită și fierbe-le cam o oră. Decoctul obținut se îndulcește și se bea ca ceaiul.
Cojile de portocală. Dacă ai digestia lentă, pune o linguriță de coajă de portocală pisată într-o cană cu apă fierbinte, lasă la infuzat un sfert de oră și ia acest amestec după masa de prânz. Tot ea te ajută și să previi constipația. Fierbe cojile de la două portocale timp de o jumătate de oră și aruncă apa. Apoi, fierbi din nou cojile într-un litru de apă, după care le scoți și le lași la temperatura camerei până a doua zi, dimineața, când le iei pe stomacul gol.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorul Expres,
puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol
dacă precizați sursa și dacă inserați vizibil
link-ul articolului:
Distribuie pe Facebook acest articol pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!