Fie că te afli în mijloacele de transport, fie că ești la cumpărături, la orele de vârf, aglomerația este un bun prilej pentru prezența hoților de buzunare.
Uite cum poți să-i eviți:
Majoritatea sunt persoane elegant îmbrăcate, tocmai pentru a nu atrage atenția asupra lor în sens negativ
Atenție la geantă! Atunci când urci în mijloacele de transport în comun caută să-ți tii geanta pe cât posibil așezată în fața ta, în nici un caz nu o lăsa atârnată neglijent pe umăr.
Dacă circuli cu automobilul personal verifică să ai întotdeauna ușile blocate, iar geanta ține-o întotdeauna aproape de tine, nicidecum pe scaunul din spate sau din dreapta ta, de unde ți se poate sparge geamul și fura cu ușurință.
Păzește-ți buzunarul!
Indiferent de locul în care te afli sau unde mergi (zone aglomerate din piețe, bazaruri, gări, autogări, magazine etc.) nu este bine să-ți păstrezi banii în buzunarele exterioare ale hainelor.
La urcarea și coborârea din mijloacele de transport în comun, buzunarul de la spatele pantalonilor sau al fustei este cel mai expus hoților, de aceea este bine să nu tii nimic de valoare în el.
Evită să te uiți pe telefon sau să citești în mijloacele de transport în comun pentru că atenția îți este diminuată și poți deveni cu usurință victima celor care fură.
Dacă în aglomerație te simți înconjurat/ă de persoane suspecte schimbă-ți locul și îndepărtează-te de ele.
Evită să cumperi diverse produse de la vânzătorii ambulanți. Poți rămâne fără portofel sau fără bunurile de valoare, atenția ta fiind îndreptată spre obiectele de cumpărat.
Nu lua la tine mai mulți bani decât ai nevoie în ziua respectivă. Iar dacă trebuie să transporți sume mai mari de bani, evită să mergi cu mijloacele de transport în comun.
Nu ține în același loc banii, actele de identitate și cheile de la casă, pentru a nu le pierde pe toate odată, în caz ca ești jefuit/ă din neatenșie.
Grijă la folosirea cardurilor, la extragerea de numerar din bancomate;
Atunci când scoți bani de la bancomant ai grija sa nu ți se vadă codul pin. Totodată, fii atent/a la persoanele din jurul tău, iar dacă ai suspiciuni, evită să mai scoți bani în acel moment.
În cazul în care ești nevoit/ă să circuli la ore târzii cu mijloacele de transport în comun, când sunt puțini călători, așază-te cât mai aproape de șofer sau lângă alți pasageri.
sursă: www.mbt.ro
În lipsa unui acord scris din partea Monitorul Expres,
puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol
dacă precizați sursa și dacă inserați vizibil
link-ul articolului:
Distribuie pe Facebook acest articol pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!