Fumatul de narghilea este, în majoritatea țărilor arabe, o activitate socială. În ultimii ani este folosită în mai toate țările din lume, inclusiv în România.
Narghileaua are mai multe componente. În primul rând, creuzetul care ține cărbunele și tutunul în timpul sesiunii de fumat. Narghileaua în sine constă în principal din furtun, vasul din sticlă pentru apă, și nu în ultimul rând, coloana de fum care alcătuiește narghileaua și pe care stă creuzetul.
Pentru a fi sigur că alegi cea mai bună narghilea, care să conțină tot ce trebuie, este recomandat să achiziționezi o narghilea egipteană. Narghileaua egipteană este confecționată manual, este ușor de folosit și de curățat, și arată minunat. În plus, o poți lua cu tine oriunde, oricând simți nevoia să fumezi o narghilea alături de persoanele apropiate. Dacă vrei să fumezi de obicei în compania mai multor prieteni achiziționează o narghilea cu cel puțin două furtunuri.
Partea bună a narghilelei este că poate fi fumată oriunde, chiar și in interior. Fie că preferi să mergi în cafenele sau baruri cu prietenii, sau să organizezi o întâlnire la tine acasă. Narghileaua nu scoate fum insuportabil precum țigările obișnuite.
Un alt avantaj al narghilelei, este că este întotdeauna o metodă bună de socializare. Principiul fundamental în timpul preparării narghilelei este folosirea de apă rece. Apa se încălzeste foarte tare în vasul de sticlă în timpul fumatului, deci nu este indicat să folosești apă caldă. Pentru a te bucura de gustul proaspăt de shisha pentru mai mult timp, adaugă câteva cuburi de gheață în sticlă. Gheața se topește lent și menține temperatura apei sub control.
Folosește tutun proaspăt și de calitate. Asigură-te că păstrezi tutunul într-un loc uscat, departe de lumina directă a soarelui. O narghilea gustoasă depinde foarte mult de tutun și să nu folosești foarte mult la o sesiune de fumat.
Un alt sfat pentru a pregăti o narghilea bună, este să folosești un aprinzător de cărbuni, și cărbuni de calitate.
Nu în ultimul rând, nu uita să ai grijă de narghileaua ta. Asigură-te că o cureți după fiecare sesiune de fumat, și chiar și între sesiuni. Spală întotdeauna vasul, coloana și creuzetul. Dacă nu cureți narghileaua, tutunul ars și fumul vor rămâne prin diferite locuri. Acest lucru, din nefericire, face ca gustul de narghilea să fie rău, nu proaspat.
sursă: mbt.ro
În lipsa unui acord scris din partea Monitorul Expres,
puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol
dacă precizați sursa și dacă inserați vizibil
link-ul articolului:
Distribuie pe Facebook acest articol pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!