Firma fostului șagunist Silvian Cențiu a fost angajată de Departamentul de Stat american pentru a realiza strategia de imagine a SUA în Cehia, Austria și Ungaria
Compania Transiris, firma brașoveanului Silvian Cențiu, a fost angajată de Departamentul de Stat american pentru a oferi servicii de branding și strategii de marketing în Cehia, Austria și Ungaria. Compania Transiris, condusă de fostul șagunist, are mai mult de jumătate din personal în România. Astfel, strategul principal, directorul de creație, coordonatoarea de proiect și mare parte din echipa proiectului este formată din români.
O campanie regională, națională și locală
Contractul, în valoare de 159.375 de dolari, pentru care au fost șase ofertanți, a fost atribuit în septembrie 2018, are durata de un an și se referă la servicii de branding, marketing și publicitate. De asemenea, conform fișei de date a achiziției, contractorul trebuie să ofere servicii asociate, dar nu limitate la: crearea unui brand vizual și de comunicare, identificarea piețelor țintă, efectuarea testelor de piață, conceperea și dezvoltarea unui program operațional și a unei strategii de implementare a acestuia, dezvoltarea unui buget de campanie, implementarea campaniei și evaluarea rezultatelor. Firma cîștigătoare trebuie să conceapă și să implementeze o campanie regională, națională și locală, utilizînd un brand unitar, pentru a conferi o vizibilitate favorabilă unei serii de legături între Statele Unite și cetățenii statelor țintă (Austria, Ungaria și Cehia). Contractorul va trebui totodată să lucreze cu Departamentul de Stat pentru extinderea, dezvoltarea și intensificarea inițiativelor existente ale Statelor Unite incluzînd, dar nu limitat la conferințe, evenimente, programe de schimb profesionale și educaționale, programe pentru speakeri, colaborări culturale și evenimente comemorative.
America nu este doar o țară, ci o idee
Potrivit unui comunicat al Transiris, Departamentul de Stat American a angajat compania Transiris pentru a crea strategia de imagine a Statelor Unite în lume. Inițiativa de strategie se concentrează în prezent pe Europa și a început cu un proiect pilot în Austria, Cehia, și Ungaria. Strategia urmează să fie finalizată în ianuarie 2019 și va fi urmată de un proiect de implementare. Transiris a fost contractată în exclusivitate pentru strategia acestui proiect, precum și pentru deciziile de a subcontracta unele componente tactice către alte companii locale, precizează comunicatul. America, așa cum numim de multe ori Statele Unite ale Americii, nu este doar o țară, ci o idee, un set de principii de viață, un simbol cultural al drepturilor la viață, libertate și căutare a fericirii. Dar imaginea Americii este și sub continuă presiune și critică, atît din interiorul țării cît și din afară. Strategia noastră se concentrează pe crearea unei imagini care reprezintă adevărata America, a declarat Silvian Cențiu.
A Transylvanian in Silicon Valley
Compania Transiris a fost înființată în 2012 în California și în București pentru a deservi în principal companii de top (Fortune 500) cu servicii și tehnologii de marketing. Între timp, a înființat birouri în Canada, Austria, Spania, și Marea Britanie. Biroul din Marea Britanie a fost înființat în cooperare cu Guvernul scoțian. Locuiește în California, dar este născut la Brașov, unde a urmat Colegiul Național «Andrei Șaguna» în 1983. A studiat în cadrul Universității Politehnice din București, precum și la Universitatea Tehnică din Viena (TU Wien), Universitatea San Francisco (USF), Universitatea Stanford, și alte instituții de învățămînt superior. De asemenea, a cercetat și predat în cadrul acestor universități, cît și la ASE București și Universitatea Transilvania, se arată în comunicat. În afara activităților profesionale din marketing, tehnologie, management și antreprenoriat, Silvian Cențiu este cunoscut și pentru activitățile sale în dramaturgie, în special cu piesa de teatru A Transylvanian in Silicon Valley (Un Ardelean în Silicon Valley), pe care a scris-o în 2004 și a interpretat-o inclusiv în România, la Teatrul Național București și la Teatrul Notarra.
Un rebel
Povestea din one-man-show-ul A Transylvanian in Silicon Valley este de fapt povestea brașoveanului. Un student nebun după calculatoare a fugit din România lui Ceaușescu pentru a-și împlini visurile în America. Ajuns acolo, a muncit într-o pizzerie, a învățat singur engleza, a studiat la Universitatea Stanford, de unde are un master în educație, și a ajus director la celebra companie de calculatoare Oracle din Silicon Valley. Nu mi-a plăcut școala în România. Foarte puțini profesori mi-au încurajat creativitatea. Majoritatea au încercat să mă facă să stau în banca mea, povestea Silvian Cențiu în 2007, la premiera din România a spectacolului său A Transylvanian in Silicon Valley. A fugit din România în august 1988, cînd era încă student la București și după ce planul făcut cu cîțiva colegi de a-l asasina pe Ceaușescu a dat greș. A ajuns întîi în Austria și, după trei ani, în Statele Unite.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorul Expres,
puteți prelua maxim 500 de caractere din acest articol
dacă precizați sursa și dacă inserați vizibil
link-ul articolului:
Distribuie pe Facebook acest articol pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!