Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Portile istoriei Scoala Cerbul de Aur Diaspora
Casa mea Dialog Contabil Expres Gala Monitorul Expres
Index -> Monitorul Expres -> Prima pagină
Publicitate

Rasputin a prezis Sfîrșitul Lumii

×

Î
n
c
h
i
d
e

g
a
l
e
r
i
a

f
o
t
o
Publicitate
Dimensiune font:

Autor: » Camelia ONCIU, 06.04.2006
* În arhiva KGB s-au descoperit documente secrete în care Călugărul Nebun anunța că lumea se va sfîrși pe 23 august 2013

Din arhivele KGB, au ieșit recent la lumină 11 pagini ale unui dosar ultrasecret conținînd scrieri semnate de Rasputin, supranumit „Călugărul Diavolului“. Politologul american David W. Norvalk a descifrat o parte din acestea, descoperind că Rasputin a anticipat mari evenimente din istoria Rusiei și a omenirii. „În remarcabilul document, Grigori Yefimovich Rasputin a prezis revoluția bolșevică din 1917 și asasinarea țarului Nicolae și a familiei sale. A anticipat apariția și dominația lui Hitler, prima aselenizare și destrămarea URSS-ului“, spune cercetătorul. „Liderii sovietici au ținut secrete aceste hîrtii pentru că Rasputin nu numai că a prezis apariția comunismului, dar a anunțat și sfîrșitul lui“, crede Norvalk.

În 2005 va veni Iisus pe Pămînt

Rasputin credea că în 2001 va fi un val masiv de sinucideri în urma atestării teoriei reîncarnării de către un fizician european. Oamenii vor prefera să moară în speranța că într-o viață viitoare o vor duce mai bine. În 2003 va apărea un virus mortal, scăpat din laboratoarele americane care se va răspîndi cu repeziciune în SUA. Mulți americani panicați vor părăsi acest stat. În final, virusul va fi ținut sub control. În 2005, vor avea loc schimbări dramatice în clima planetei. Tot atunci va apărea Iisus pe Pămînt, în timpul unei furtuni. În vara lui 2006, un mare monstru dintr-un lac din Scoția (Loch Ness) își va face apariția și va face prăpăd pînă cînd va fi înghițit de foc.

În 2013, un foc va mistui Pămîntul

În 2007, fundamentaliștii islamici vor prelua puterea în Arabia Saudită, Irak și Kuweit, formînd un singur bloc, opus celui din America. În același timp, creștinii vor prelua conducerea guvernului din SUA. „Forțele creștine se vor reuni într-o nouă cruciadă împotriva Estului care va dura 7 ani. Un milion de suflete vor pieri într-o singură bătălie numită «Marele Măcel». Va fi cel mai mare carnagiu înregistrat vreodată în istorie. Lumea se va sfîrși pe 23 August 2013 cînd focul va mistui toate vietățile, după care, pe planetă va fi o liniște de mormînt“, a tradus cercetătorul. „Este greu de crezut că toate aceste evenimente vor avea loc, dar îngrijorător e faptul că majoritatea lucrurilor anunțate de Rasputin pînă acum s-au adeverit“, constată americanul.

Hoț de cai

Grigori Efimovici Rasputin s-a născut pe 10 ianuarie 1869 în satul Pokrovskoe din Siberia. Copilul Rasputin avea viziuni divine și dovedise că are harul de a tămădui bolnavii. Într-o zi, a alunecat împreună cu fratele său, Mihail, în apa rece a rîului Tura. Mihail a murit de pneumonie. Grigori a scăpat ca prin minune. În timpul bolii, el le-a povestit părinților că a văzut în vis o doamnă frumoasă, îmbrăcată în albastru și alb, care i-a poruncit să se însănătoșească. Preotul din sat a stabilit că băiatului i s-a arătat Maica Domnului. Vestea s-a răspîndit cu repeziciune. Adolescentul și-a cîștigat numele de Rasputin (care înseamn㠄dezmățat“) din cauza comportamentului său sexual imoral. La 30 de ani, era însurat și avea patru copii. Pentru a scăpa de acuzația că ar fi fost hoț de cai, a fugit din sat la o mănăstire, unde s-a convertit.

Adeptul orgiilor sexuale

A plecat și de la mănăstire pentru a deveni un „stranink“ (hoinar). A umblat prin toată Rusia, dar și alte țări. Călătorea luni de zile fără să se spele și fără să își schimbe hainele. Purta cătușe de fier pentru a-și spori chinurile. Aceste pelerinaje l-au purtat pînă la Muntele Athos, în Grecia, și l-au ajutat să obțină protectori influenți precum Hermogen, episcopul de Saratov. Rasputin a fost influențat de o sectă eretică proscrisă, „Khlysty“, care practica flagelarea și orgiile sexuale. Pe această combinație stranie de pietate și promiscuitate sexuală și-a fondat întreaga practică religioasă. El credea că acela care comite în mod deliberat păcate trupești și apoi se căiește amarnic, se va apropia mai mult de Dumnezeu. Pe măsură ce faima lui creștea, avea viziuni din ce în ce mai intense. La un moment dat, i s-a înfățișat Fecioara Maria, care l-a îndemnat să se ducă la St. Petersburg, pentru a ajuta familia imperială.

În preajma Țarului

În 1902 a vizitat orașul Kazan, din apropierea rîului Volga. Aici și-a format un grup de discipoli, al căror număr creștea rapid, aducîndu-i tot mai multe cunoștințe în rîndul aristocrației. Fără a ține cont de barba lungă și murdară sau de deprinderile dubioase de igienă personală, oamenii îl considerau pe Rasputin un „stareț“ (om sfînt). Cu toate acestea, era aproape analfabet și avea greutăți în exprimare. Își făcuse intrarea în înalta societate în momentul cînd St. Petersburg era cuprins de o adevărată frenezie pentru misticism și sex. În 1905, Rasputin a cunoscut un teolog care conducea o academie religioasă și era confesorul țarinei Alexandra Feodorovna. Astfel, la 35 de ani, călugărul a fost prezentat la Curte sub protecția unor înalți oficiali ai Bisericii. Familia imperială a Rusiei obișnuia să consulte asemenea oameni sfinți, pentru a afla despre nașterea unui moștenitor de sex bărbătesc pentru tronul Rusiei.

L-a vindecat pe prințul Alexis

Țarul Nicolae al II-lea a consemnat în jurnalul său prima întîlnire cu Rasputin, pe data de 14 noiembrie 1905. „Am cunoscut un om al lui Dumnezeu, Grigore, care vine din provincia Tobolsk.“ Bucurîndu-se de mare succes în rîndul doamnelor, Rasputin a făcut o impresie puternică asupra țarinei Alexandra Feodorovna. Ea a fost pe deplin convinsă de puterile lui miraculoase cînd călugărul a reușit să îi aline suferințele și să îi oprească hemoragia moștenitorului tronului, Alexis Nicolaevici, bolnav de hemofilie. După ce i-a dovedit Alexandrei că are puteri sfinte, Rasputin, devenit în scurtă vreme confidentul și sfătuitorul ei personal, o vizita la palat în fiecare săptămînă.

Orgii sexuale în băile publice

Pe măsură ce faima lui Rasputin creștea, atrăgea tot mai mulți adepți care se ofereau de bunăvoie „să păcătuiască pentru a alunga păcatul“. În intimitatea băilor publice din St. Petersburg se aplica doctrina religioasă a lui Rasputin, aflat în compania aristocratelor și prostituatelor. Aici își derula ritualurile de exorcizare prin bătăi violente aplicate femeilor cu care, ulterior, făcea sex. Una dintre doamnele din înalta societate, Olga Lokhtina, ajunsese să considere că Rasputin era Hristos, iar ea Sfînta Fecioară. Și-a părăsit soțul și copiii. Martorii povesteau că Rasputin o bătea cu violență, în timp ce ea îl ținea de penis, strigînd: „Eu sînt mielul tău, iar tu ești Hristos.“

Bătut de preoți

În același timp, creștea și numărul dușmanilor săi. Principalii oameni politici ai statului au cerut ca poliția secretă să îl urmărească. Țarul Nicolae a primit rapoarte care relatau acțiuni dezgustătoare ale lui Rasputin. Guvernanta familiei imperiale a susținut chiar că Rasputin abuzase de copiii țarului. Doi dintre foștii susținători ai lui Rasputin, Illiodor, un călugăr fanatic de dreapta, și Hermogen, episcopul de Saratov, erau convinși că Rasputin este însuși Diavolul întrupat. În 1911, l-au ademenit într-un beci unde l-au acuzat că s-ar fi folosit de puterile diavolului pentru a face minuni și l-au bătut cu un crucifix. Rasputin i-a povestit totul țarinei, spunînd că cei doi au încercat să îl ucidă. Clericii au fost exilați.

Înjunghiat de o prostituată

Pe 27 iunie 1914, Rasputin s-a întors în satul său din Siberia. A doua zi a primit o telegramă. În timp ce se ducea să trimită răspunsul, a fost atacat sălbatic, cu un cuțit, de Chionia Gusieva, o fostă prostituată, diformă, fără nas, care fusese trimisă de Illiodor să îl ucidă. În timp ce Rasputin se refăcea în spital, țarul Nicolae își mobiliza trupele. Începuse primul război mondial. Reîntors în St. Petersburg, în absența țarului, Rasputin ajunsese chiar să se implice în numirea și destituirea miniștrilor. Cînd țarul Nicolae a preluat personal conducerea trupelor ruse, în 1915, Alexandra și sfetnicul ei, Rasputin, au rămas practic singurii care conduceau guvernul în baza „iluminărilor“ pe care le avea misticul din Siberia.

A prevestit asasinarea familiei imperiale

În decembrie 1916, Rasputin i-a trimis țarului o scrisoare în care îi prevestea că va fi ucis. Despre criminali, a scris: „Dacă moartea mea va fi pusă la cale de un neam al tău, atunci nimeni din familia ta, nici unul dintre copiii tăi, nici una dintre rudele tale nu va rămîne în viață mai mult de doi ani. Cu toții vor fi uciși de poporul rus. Și eu voi fi ucis. Nu mă mai număr printre cei vii. Te rog, te implor, fii puternic! Gîndește-te la familia ta binecuvîntată!“. 23 de zile mai tîrziu, Rasputin a fost ucis de rudele țarului Nicolae al II-lea.

Imun la cianură

La vremea cînd a făcut profeția cutremurătoare, Rasputin ajunsese să îl cunoască pe prințul Felix Iusupov, soțul bisexual al Irinei, nepoata țarului. Iusupov dorea ca Rasputin să moară. La fel și vărul țarului, Marele Duce Dimitri Pavlovici, și politicianul Vladimir Purișkevici. Împreună, cei trei au pus la cale uciderea lui Rasputin. În seara zilei de 16 decembrie 1916, Rasputin a fost invitat de Iusupov la palatul Moika, sub pretextul că Irina, despre care se spunea că era cea mai frumoasă femeie din St. Petersburg, dorea să îl cunoască. Bărbații l-au îmbiat pe Rasputin cu vin și prăjituri presărate cu cianură. Spre uimirea conspiratorilor, Rasputin părea imun la otravă. Cuprins de disperare, Iusupov și-a scos pistolul și l-a împușcat pe Rasputin.

A murit înecat

În mod miraculos, Rasputin a reușit să se tîrască pînă în curtea palatului, unde Purișkevici și Pavlovici tocmai se pregăteau de plecare. Purișkevici l-a împușcat încă o dată pe Rasputin, apoi cei doi l-au bătut cu bîtele și l-au legat înainte de a-l arunca în Neva. Două zile mai tîrziu, cînd cadavrul a fost descoperit, autopsia a dezvăluit că în plămînii lui Rasputin se afla apă, deci era încă în viață atunci cînd a fost aruncat în rîu. Vestea morții lui Rasputin a fost sărbătorită, iar ucigașii său au fost considerați niște eroi care au salvat Rusia de sub puterea Alexandrei și a călugărului nebun Rasputin. Cadavrul lui Rasputin a fost exhumat și incinerat de mulțimea dezlănțuită, în timpul revoluției ruse din februarie 1917.

Romanovii au fost executați

Nicolae i-a trimis în exil pe ucigașii lui Rasputin. Ironia a făcut însă că această pedeapsă i-a salvat, de fapt, pentru că astfel au scăpat de revoluționarii bolșevici, care i-ar fi închis și apoi asasinat. La zece săptămîni după moartea lui Rasputin, Revoluția Rusă din 1917 a răsturnat ultima dinastie a Romanovilor. După mai puțin de doi ani, Nicolae inclusiv cei 4 copii și doctorul casei, au fost executați în Siberia, din ordinul lui Lenin de un grup de evrei ruși și prizonieri de război unguri trecuți la comunism.

„Simt că voi părăsi această viață înainte de 1 ianuarie. Dacă voi fi ucis de asasini de rînd, și în mod special de frații mei țăranii ruși, tu, țarul Rusiei, nu trebuie să te temi de nimic pentru copiii tăi, ei vor domni sute de ani în Rusia. Dar dacă voi fi omorît de boieri, nobili și dacă ei îmi vor vărsa sîngele, mîinile lor vor rămîne mînjite cu sîngele meu, pentru 25 de ani și ei nu-și vor spăla mîinile de sîngele meu. Ei vor părăsi Rusia. Frații își vor ucide frații, și se vor ucide și se vor urî și pentru 25 de ani nu vor fi nobili în țară. Țar al pămîntului Rusiei, dacă vei auzi sunetul clopotului care îți va spune că Grigori a fost ucis, trebuie să știi asta: dacă rudele tale mi-au provocat moartea, atunci nimeni din familia ta, adică nici unul dintre copii tăi sau dintre rudele tale nu vor mai rămîne în viață pentru mai mult de doi ani. Vor fi uciși de poporul rus. “
Rasputin - fragment de scrisoare

Șlagărul Călugărului Nebun

• Grupul de muzică pop al anilor ’70 Boney M a rezumat într-o notă comică isprăvile lui Rasputin. În hitul „Rasputin“, trupa cînta: „Cei mai mulți oameni îl priveau cu spaimă și teroare/ Dar tipele din Moscova îl îndrăgeau cam tare“.

Mai devreme cu un an

• Popol Vuh, textul sacru al mayașilor, prevede sfîrșitul civilizației în 4 Ahau 3 Kankin, dată care corespunde zilei de 21 decembrie 2012. Buni matematicieni, mayașii au calculat evoluția timpului în cicluri. Astfel, acum 4.000 de ani, au ajuns la concluzia că, la data amintită, va începe alinierea soarelui nostru cu Ecuatorul Galactic și cu stelele din centrul Căii Lactee. Atunci va veni pe pămînt Quetzalcoatl, zeul cu pene, lumea noastră se va sfîrși prin foc, iar din „pîntecele cosmic“ va ieși un nou soare și se va naște o nouă lume, mai evoluată.

Propunere de santificare

• În 2003, o grupare naționalistă din sînul Bisericii Ortodoxe ruse a propus canonizarea țarului Ivan cel Groaznic și a călugărului Grigori Rasputin. Ideea a fost respinsă de către Patriarhul Alexei al II-lea. Entuziaștii îl prezintă pe sîngerosul țar din sec. XVI drept un suveran generos și pios, iar pe maleficul Rasputin ca un martir care l-a apărat pe ultimul țar al Rusiei, dar care a murit răpus de francmasoni.

Colecționar de șuvițe

• Rasputin avea reputația că păstrează cutii cu părul virginelor cu care a avut relații intime. Cînd casa în care a locuit a fost dărîmată în 1977, autoritățile au dezgropat cîteva cutii cu păr îngropate în grădină.
Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!
Comentarii:Articole la Prima pagină

Mărturii în imagini


Iernile de altădată
Spatiu publicitarMinim 100.000 afisari lunar.


Pentru detalii contactati telefonic
departamentul marketing al
Monitorul Expres la
0731.018.277 sau 0268.543.316.
Cumpără aici ziarul complet în format PDF
Ultimele stiri
 • ➤ Știri Brasov


  27 de vagoane cu lemn fără acte, într-un tren de marfă depistat de Garda Forestieră Brașov


  04.08.2020
 • ➤ Prima pagină


  Cum va adapta Tătaru paturile ATI lipsă de la Brașov?


  04.08.2020
 • ➤ Eveniment


  Parteneriat „smart-city“


  Brașovul s-ar putea înfrăți cu orașul Sejong din Coreea de Sud


  04.08.2020
 • ➤ Eveniment


  Într-o lună, mountain-bikerii vor putea coborî din Postăvarul în Brașov


  04.08.2020
 • ➤ Eveniment


  Premieră


  Autogara va avea gazon pe acoperiș


  04.08.2020
 • ➤ Eveniment


  Sala Polivalentă va fi construită cu bani de la Guvern


  04.08.2020
 • ➤ Eveniment


  Clădirile fostei piețe de la Triaj vor fi demolate


  04.08.2020
 • ➤ National


  Schimbări mari


  Dispar notele la Religie, Desen, Muzică și Sport


  04.08.2020
 • ➤ Doctor


  Scapi de depresie și oboseală cu Rhodiola rosea


  04.08.2020
 • ➤ Doctor


  Avertisment


  Un asimptomatic este un pericol pentru cei din jur


  04.08.2020
 • ➤ Doctor


  România va primi de la Comisia Europeană peste 25.000 de flacoane de Remdesivir


  04.08.2020
 • ➤ Doctor


  Fă salate de andive dacă vrei să slăbești


  04.08.2020
 • ➤ Doctor


  Afinele, boabe de sănătate


  04.08.2020
 • ➤ Life


  S-a dat de gol


  Andreea Mantea s-a logodit cu iubitul misterios


  04.08.2020
 • ➤ Life


  Ruby face senzație în Grecia


  04.08.2020
 • ➤ Life


  Zeny a împlinit 2 ani


  04.08.2020
 • ➤ Cititori


  10 remedii care te scapă de mușcăturile de țânțari


  04.08.2020
 • ➤ Cititori


  SFAT EXPRES


  Ce trebuie să faci dacă ai început să iei în greutate?


  04.08.2020
 • ➤ Sport


  SPORT FLASH


  04.08.2020
 • ➤ Sport


  Centru de Excelență al Federației Române de Handbal la Sfântu Gheorghe


  04.08.2020
 • ➤ Sport


  PROMOVARE ÎN LIGA 1


  Euforie!


  04.08.2020
 • ➤ Opinii


  Punctul critic


  Un proiect pierdut?


  04.08.2020
 • ➤ Sport


  CFR CLUJ, noua și vechea campioană a României


  03.08.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Femeie accidentată pe o trecere de pietoni din Brașov


  03.08.2020
 • ➤ National


  Schimbări mari la gimnaziu: dispar notele la Religie, Desen, Muzică și Sport și sunt tăiate ore de Fizică și Chimie


  03.08.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Brașovul s-ar putea înfrăți cu capitala administrativă a Republicii Coreea


  03.08.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Spectator la Opera Brașov, numai cu mască


  03.08.2020
 • ➤ Știri Brasov


  30 de noi cazuri COVID în Brașov, 823 noi cazuri în România


  03.08.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Noua Gară din Brașov va avea gazon pe acoperiș


  03.08.2020
 • ➤ Sport


  UTA și FC Argeș au promovat direct, CS Mioveni merge la baraj


  03.08.2020
 • ➤ Prima pagină


  Cum este bătut Brașovul de Sibiu la spital nou-nouț


  03.08.2020
 • ➤ Eveniment


  De la 1 august


  La postul BBC World rulează clipuri de promovare a Brașovului


  03.08.2020
 • ➤ Eveniment


  Brașovul are în continuare peste 400 de pacienți cu COVID-19 internați în spitale


  03.08.2020
 • ➤ Eveniment


  Noile rețele de apă din Brașov au fost puse în funcțiune


  03.08.2020
 • ➤ Religie


  Tradiții


  Postul Sfintei Mării poate să împlinească dorințe, dacă este ținut cu smerenie


  03.08.2020
 • ➤ National


  Barometru IMAS - Europa FM


  PNL și PSD, în creștere ușoară în opțiunile electorale


  03.08.2020
 • ➤ National


  Alegeri locale 2020: A fost constituit Biroul Electoral Central


  03.08.2020
 • ➤ Life


  Senzații


  Antonia face iar valuri


  03.08.2020
 • ➤ Life


  Anca Țurcașiu începe o viață nouă


  03.08.2020
 • ➤ Life


  Loredana ține pasul la 50 de ani


  03.08.2020
 • ➤ Life


  O vulpe a furat aproape 100 de pantofi din Berlin


  03.08.2020
 • ➤ Cititori


  Este bine să știți


  Reguli de pandemie în cabinetele stomatologice


  03.08.2020
 • ➤ Sport


  SPORT FLASH


  03.08.2020
 • ➤ Sport


  Mitriță, eliminat din playoff-ul MLS


  03.08.2020
 • ➤ Sport


  Au luat Cupa și au scăpat-o pe gazon


  03.08.2020
 • ➤ Sport


  AUTO


  Trofeul Râșnov, a treia victorie a lui Emil Nestor în acest sezon


  03.08.2020
 • ➤ Sport


  Viitorul și Dinamo luptă pentru locul în UEFA Youth League


  03.08.2020
 • ➤ Sport


  FOTBAL


  „Festival” de goluri pentru Corona


  03.08.2020
 • ➤ Opinii


  Punctul critic


  Un bilet în plus


  03.08.2020
 • ➤ Știri Brasov


  A murit fostul deputat PNL de Brașov Gheorghe Gabor


  02.08.2020
 • Cele mai noi articole
  Articolul anterior


  Brașovenii vor vedea meciul pe Realitatea TV

  Articolul următor


  Atac la măseaua de minte

  Prima paginïżœ | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
  (ïżœi) acest site foloseïżœte cookie-uri proprii ïżœi ale terïżœilor. Setïżœri Cookies
  Siteuri partenere:
  AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porïżœile istoriei

  www.monitorulexpres.ro

  | | |
  2003 - 2021 © Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 41 milisecunde, încărcat în milisecunde