Ingrediente: o țelină celery; o ceapă, un morcov, un ardei gras verde, o lingură unt sau margarină, 4-5 căni supă de pui, un piept de pui, 7 roșii medii decojite și tăiate, 2 lingurițe zahăr, un sfert de linguriță praf de curry, o jumătate linguriță sare, un sfert de linguriță piper, o lingură făină, 200 ml. lapte, 2 cuburi knorr de pui, frunze de pătrunjel și de țelină.
Mod de preparare: se taie ceapa, tulpinile de țelină și ardeiul și se călesc ușor în unt sau margarină împreună cu morcovul ras. Laptele se pune la foc și se amestecă cu cuburile Knorr de pui. Se adaugă patru căni de zeamă în care a fiert un piept de pui și carnea tăiată bucățele. Se pune compoziția într-o oală împreună[.] [»] |
Ingrediente: 4-5 dovlecei, 1 cartof mare, 2 cepe medii, 3 căței de usturoi, 3 linguri ulei de măsline, 2L supă de pui ( făcuta din cuburi knorr ), sare, piper, smîntîna lichidă opțional
Preparare: Tăiați toate legumele în cuburi măricele și zdrobiți usturoiul. Încingeți uleiul și căliți ceapa, usturoiul și cartofii 3 minute. Adaugați dovleceii și mai lăsați cîteva minute amestecînd din cînd în cînd pînă încep să se înmoaie. Adăugați supa, aduceți la fierbere și acoperiți cu un capac. Lăsați să fiarbă 30 de minute. Cînd toate legumele au fiert, mixați supa. Potriviți de sare și piper. Serviți cu smîntînă. |
Ingrediente: 2 căni supă de pui, 2 căni sos roșii sau bulion, 2 căni piure de cartofi, 1 cană lapte, apă, condimente 7 spices, scortisoară, rozmarin uscat, 2 căței de usturoi pisați, sare, piper.
Preparare: Se pune pe foc piureul împreună cu supa de pui. Se amestecă și se adauga sosul de roșii, aproximativ 100ml apă, cana de lapte, condimentele, scorțișoara, rozmarinul, usturoiul, sarea și piperul. Se lasă pînă dă în clocot, apoi se stinge focul și se lasă 5 minute acoperită. |
Ingrediente: 1 kg ciuperci champignon, 2 cepe, 3-4 căței de usturoi, 100 g unt, 1,5 litri supă de pui, 300 g smîntînă, 3 linguri ulei, sare si piper, crutoane
Preparare: Într-o cratiță se încinge uleiul, untul și se călește ceapa, usturoiul, tocate mărunt. Ciupercile spălate și tăiate cuburi se pun peste amestecul de mai sus și se lasă 5-10 minute. Se adaugă supa de pui; am lăsat la fiert 10 minute. Pasăm totul cu un blender și adăugăm smîntîna, sarea și piperul. Servim cu crutoane ! |
Ingrediente: 500 g brocoli, 2 linguri unt, 2 linguri făină, 1 vîrf de linguriță nucșoară, 250 ml smîntînă, sare
Mod de preparare: Într-o oală punem untul și cind s-a topit adăugăm făina. Prăjim și apoi adăugăm treptat apă, cu grijă să nu se facă cocoloașe. Adăugăm broccoli spălat și desfăcut. Sărăm și fierbem pînă cînd se înmoaie. Cînd broccoli este fiert îl mixăm cu mixerul și apoi adăugam smîntîna, nucșoara și dăm într-un clocot. Cînd a clocotit stingem focul și adaugăm puțin pătrunjel verde . |
Ingrediente: 60 g fulgi de ovăz, 200 ml de apă, 200 ml de lapte, 40 g de smîntînă, 1 ou, 3 g sare.
Mod de preparare: În apa clocotită, sărată, se pun fulgi de ovăz și se fierb 20 de minute. Se strecoară printr-o sită deasă. Se obține un lichid gros care se răstoarnă în laptele fierbinte și se mai fierbe 10 minute. Separat, se bat galbenușuri de ou cu smîntînă și se adăuga treptat în supă după ce s-a mai răcorit. |
Ingrediente: 800 g morcovi, 200 g ceapă, 75 g unt, 200 ml lapte, 2 gălbenușuri, 150 g pîine albă, 50 g făină, 1.5 l supă de oase, 20 g sare
Mod de preparare: Morcovii și ceapa se curăță și se taie în cuburi. Pîinea se taie în cuburi, care se rumenesc la cuptor cu 25 g de unt. Supa de oase se fierbe cu ceapa și morcovii. Se pasează, iar crema obținută se mai fierbe 10 minute. Pregătim o compoziție din lapte, făină, gălbenușuri și sare. Se adaugă la supă, se mai fierbe 10 minute. Se ia de pe foc și se adaugă restul de unt, ca să nu se formeze o crustă. |
Ingrediente: 2 pulpe de pui, 3 morcovi, 1 sfert de țelină, 80 g tăiței, 2 ouă, sare după gust.
Mod de preparare. Pulpele se taie în jumătate și se pun la fiert într-o oală potrivită. Se spumuiesc. După ce cărnița e aproape fiartă se adaugă morcovii tăiați rondele și țelina tăiată feliuțe subțiri. Se potriveste de sare. Aproape de final se adauga taiteii si cele 2 ouă. Se presară puțin pătrunjel. |
Ingrediente: 1 castravete mare, o cană iaurt, 2 lingurițe smîntînă, 250 ml lapte, 3 ardei iuți verzi, 4 frunze mentă, sare și piper după gust.
Mod de preparare: Se taie castravetele și ardeii cubulețe și se adaugă toate ingredientele într-un blender. Se amestecă timp de 3 - 4 minute pînă se obține o cremă cu consistență mai groasă. Se decorează cu frunzulițe de mentă. |
Ingrediente: o conopidă; 2 morcovi; o ceapă; 3 căței de usturoi; un cartof; 6 linguri ulei; mărar; sare; piper.
Mod de preparare: conopida se desface, iar morcovii se taie rondele. Se condimentează, se adaugă 4 linguri de ulei și se amestecă. Totul se pune într-o cratiță și se dă la cuptor 20 de minute. În restul de ulei se călește ceapa și usturoiul. Cînd e aproape gata se adaugă cartoful tăiat cuburi și patru căni cu apă. Se fierbe 15 minute, după care se adaugă conopida și morcovii și se mai fierbe 15 minute. Se scot legumele, se pasează și se adaugă înapoi în supă. Se adaugă mărarul și se servește. |
|
Rețete:
|