Autentificare
Ziarul care vorbete cu braovenii
Diverse Alinua Bul Tril Ion i Maria Sir i John Ardeleni Moldoveni Olteni Unguri Evrei Scoieni Somalezi Nebuni Beivi Blonde Canibali Poliiti Pescari Homosexuali Seci Cstorie Animale Politice Culmi Diferene Legile lui Murphy ntrebri i rspunsuri Radio Erevan Computere
Aperitive Supe Ciorbe Mncruri Paste & Tiei Pui Porc Pete Mnzat Vnat Salate Sosuri Deserturi Cofetrie Prjituri Plcinte Fructe Specific regional Buturi Buturi alcoolice
Cini Pisici Alte animale
Index -> Rubrici -> O carte pe zi

Amintirile unei prinese rebele din familia Romanov - Coryne Hall, Olga Romanoff

Olga Romanoff, nepoata colateral a arului Nicolae II, ne spune, n aceast carte de memorii, fascinanta poveste a unei prinese a crei familie a reușit s scape din minile bolevicilor. Copilria ocrotit din labirintica Provender House, n Anglia profund, educaia atipic oferit de o mam sever i snoab, cu origini scoiene si scandinave, i un tat mai relaxat i indulgent, a crui ocupaie nscris pe certificatul de natere era cea de prin al Rusiei.

Bizantinii. Stat, religie i viaa cotidian n Imperiul Bizantin

Considerat n general un succesor al lumii clasice, Imperiul Bizantin ține de prim-planul istoriei Europei, fiind și punctul de ntlnire dintre creștini și musulmani, de la primii arabi islamici din secolul al VI-lea pn la turcii otomani din secolul al XV-lea. n lunga sa istorie, ntinderea și contururile Imperiului Bizantin au trecut prin multe schimbri, iar lumea plurivalent din perioada sa de final era foarte diferit de cea a Imperiului Roman de Rsrit la momentul ntemeierii Constantinopolului, n secolul al IV-lea.

Scandalul secolului - Gabriel Garcia Marquez

Aceast antologie și propune s fie cea mai reprezentativ dovad a mbinrii dintre jurnalism și literatur care a marcat ntreaga carier de reporter a lui Gabriel Garcia Marquez. Pe parcursul mai multor decenii, aceast cltorie prin cincizeci de texte arat cum jurnalismul, cea mai frumoas profesie din lume, constituie centrul activitții cștigtorului columbian al Premiului Nobel pentru literatur.

,,Valsul de adio, de Milan Kundera

,,Valsul de adio, primul roman al lui Milan Kundera publicat dup stabilirea lui n Frana, n 1975, este o scriere la fel de muzical pe ct o indic titlul i pe ct cititorul, familiarizat deja cu lucrrile marelui scriitor de origine ceh, se ateapt s fie. Personajul principal spune adio att rii sale, creia i sunt consacrate, de fapt, toate gndurile lui, ct i iluziilor sale politice din tineree.

Trandafirul Scoțian, de Raluca Butnariu

Trandafirul Scoțian este o nou carte historical-romance scris de Raluca Butnariu. Braxthon Hamilton, cel de al XV-lea marchiz de Kensinghton, posesor al unei averi greu de nchipuit, este un brbat carismatic, excentric și libertin, obișnuit s obțin totul de la viaț și ferm decis s nu se nsoare niciodat. Rosalind, nscut Buchanan, duces de Roseberry, este imaginea lui n oglind: fermectoare, extrem de bogat, plin de spirit și cutezanț, se scald n admirația mulțimii de adoratori nfocați, care roiesc necontenit n preajma ei.

Scara lui Iakov de Ludmila Ulițkaia

Un roman-parabol o carte despre dragoste și conștiinț o cronic de familie cu accente autobiografice traversnd un secol de istorie tumultuoas, n care vocea care se impune aparține unei femei.
n 2016, Scara lui Iakov a cștigat, n cadrul Premiilor Bolsaia Kniga, locul al treilea și Premiul cititorilor. Este tradus n peste douzeci de țri.

Liderul poi fi tu. Ediia a II-a, revizuit - Dale Carnegie

Dale Carnegie a fost un vizionar. El a cutat și a gsit soluția prin care puteți deveni echilibrați ntr-o lume nesigur. E timpul s comunicm. E timpul s așezm n centrul preocuprilor noastre relațiile cu oamenii. S ne afirmm și s ne confirmam valoarea, prin inițiativele și faptele noastre. Dac sunteți n impas, dar vreți s schimbați ceva n viața dv, a familiei, a firmei pentru care lucrați, aplicați principiile lui Dale Carnegie.

Cele mai crude femei din istorie, de Alain Leclercq

n aceast carte veți face cunoștinț cu o serie de femei care au fost la fel de crude ca tiranii cei mai nenduratori. De pild, Elisabeta Bathory, femeia-Dracula, care ar fi ucis peste 650 de fete pentru a putea face baie n sngele lor sau mprteasa Dragon care a controlat China vreme de 50 de ani, executnd pe oricine ndrznea s o sfideze.

Pe fereastr, de Julian Barnes

n cele șaptesprezece eseuri (și o povestire) din acest volum, autorul ne vorbește despre scriitorii englezi, francezi și americani care l-au marcat de-a lungul vieții. Reflectnd la stilul alunecos al lui Penelope Fitzgerald, la sinceritatea brutal a lui Hemingway, la traducerile celebrului roman Madame Bovary sau la disperarea lui Michel Houellebecq, Julian Barnes se ntreaba ce anume este ficțiunea și ce efect are ea asupra vieții noastre.

Pacienta tcut, Alex Michaelides

Pacient tcut este un thriller psihologic șocant despre un act de violenț extrem al unei femei mpotriva soțului ei și despre un terapeut obsedat de descoperirea motivului din spatele acestui act...


Publicitatea este dezactivata pe perioada alegerilor
Publicitatea este dezactivata pe perioada alegerilor
Prima pagin� | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
(�i) acest site folose�te cookie-uri proprii �i ale ter�ilor. Set�ri Cookies
Siteuri partenere:
AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Por�ile istoriei

www.monitorulexpres.ro

| | |
2003 - 2022 © Marius Mihuoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat n 13 milisecunde, ncrcat n milisecunde