Autentificare
Ziarul care vorbește cu brașovenii
Portile istoriei Scoala Cerbul de Aur Diaspora
Casa mea Dialog Contabil Expres Gala Monitorul Expres
Index -> Monitorul Expres -> Artă & Cultură & Media
Publicitate

Gala Gopo 2020 - „La Gomera”, marele câștigător cu 9 trofee

×

Î
n
c
h
i
d
e

g
a
l
e
r
i
a

f
o
t
o
Publicitate
Dimensiune font:

Autor: sursa/news.ro, 30.06.2020
Filmul „La Gomera”, regizat de Corneliu Porumboiu, produs de Patricia Poenaru și Marcela Ursu, a fost desemnat marele câștigător al galei Gopo 2020 cu 9 trofee. „La Gomera” a fost desemnat „cel mai bun film de lungmetraj”, produs de Patricia Poenaru și Marcela Ursu. „A fost un drum lung și foarte dificil. Corneliu a avut determinarea de a face ceva diferit și nou. Este extraordinar că avem aprobarea colegilor în seara aceasta. Vă mulțumim!”, a spus producătoarea Patricia Poenaru. „Călătoria fantastică a Maronei” (r. Anca Damian), „Monștri.” (r. Marius Olteanu), „Parking” (r. Tudor Giurgiu) și „Touch Me Not” (r. Adina Pintilie) au fost celelalte lungmetraje nominalizate.

Actorul Șerban Pavlu a prezentat premiul pentru „cea mai bună regie”. Statueta a fost câștigată de Corneliu Porumboiu. „Mulțumesc întregii echipe, de la producție până la actori. Lui Vlad Ivanov, care a fost în acest proiect de la început”, a spus Porumboiu.

Adina Pintilie („Touch Me Not”), Anca Damian („Călătoria fantastică a Maronei”), Cătălin Mitulescu („Heidi”), Corneliu Porumboiu („La Gomera”) și Marius Olteanu („Monștri.”) au concurat pentru aceeași categorie.
Marius Manole și Cosmina Stratan au prezentat premiul pentru „cel mai bun actor în rol principal masculin”, acordat lui Iulian Postelnicu pentru „Arest”. El i-a avut contracandidați pe: Gheorghe Visu („Heidi”), Mihai Smarandache („Parking”), Radu Botar („Cardinalul”) și Răzvan Vasilescu („Mo”).
Câștigătoarea la categoria „cea mai bună actriță în rol principal” a fost aleasă Judith State pentru rolul Dana din filmul „Monștri.”. Contracandidate au fost: Belén Cuesta („Parking”), Catrinel Marlon („La Gomera”), Cătălina Mihai („Heidi”), Dana Rogoz („Mo”). „Mulțumesc, Marius, pentru încrederea ta, iubirea și pentru faptul că-mi dai speranță în fiecare zi că se poate”, a spus actrița pe scenă.

Corneliu Porumboiu a primit trofeul pentru „cel mai bun scenariu”. „N-am învățat eu să fluier, dar cred că am scris un scenariu destul de bun”, a declarat scenaristul.

„Ce bine că premiul Primăriei se acordă lui Virgil Andriescu. Nu cred că l-aș fi căpătat eu!”, a spus actrița Dorina Lazăr în aplauzele audienței, aluzie la recentul proces câștigat cu PMB. „Virgil Andriescu, premiul Gopo pentru întreaga carieră, este una dintre figurile luminoase ale Teatrului Odeon-Giulești”, a adăugat Dorina Lazăr.

„N-am râvnit pentru această onoare. De ce? Pentru că nu știu. Mulțumesc tuturor celor care sunt și celor care nu mai sunt! Vă mulțumesc vouă, lor, vouă, lor, vouă care mi-ați acordat acest mare premiu, această mare onoare, care mă va urmări toată viața. Nu știu cât, dar mă va urmări. Aș sta de vorbă cu omulețul ăsta pentru câteva clipe. Rămâi să mai ciocnim o cupă la hanul vechi de pe coclauri, căci pentru vin și pentru tine mai port în sân trei pungi de aur!”, a spus Virgil Andriescu primind statueta.

Ana Ioneci și Claudia Bunea au câștigat premiul pentru „cele mai bune costume” la „Maria. Regina României”. „A fost o muncă enormă și grea. Fără echipa noastră nu reușeam”, au mărturisit cele două.„Touch Me Not”, de Adina Pintilie, a primit premiul Gopo la categoria „cel mai bun debut”. „Sunt cu mine 9 membri din echipă. Noi am fost câteva sute din cinci țări. Mulțumesc tare mult. E foarte bine să te simți bine venit acasă. A durat mult până să facem acest film și să te aprecieze brasla e foarte fain”, a amintit Adina Pintilie.Cristina Ionescu - monteur, cu o carieră de cinci decade, a fost apreciată de alți colegi din domeniu. Ea a primit unul dintre premiile speciale ale serii. „Tot ce a făcut rămâne în aceste filme minunate pe care le urmăresc generații!”, au felicitat-o colegii.

Despre Radu Cosașu, premiu special la Gopo 2020, Andrei Pleșu a remarcat: „Principala lui calitate a fost buna dispoziție”. Andrei Crăciun a primit premiul în numele lui Radu Cosașu: „Este foarte onorat că a primit acest premiu”.


Premiul pentru „cel mai bun film documentar”, prezentat de Alex Potocean, a fost acordat filmului „Distanța dintre mine și mine”, în regia Danei Bunescu și Monei Nicoară. Producătoarea Ada Solomon: „Filmul acesta este primul proiect la care am visat atunci când am devenit producătoare pe propriile picioare. Îi mulțumesc Ninei Casian pentru că m-a învățat cine sunt, să fiu o femeie puternică și să cred în mine. Vă rog să vă apropiați mai tare de documentarul românesc. Mai mult interes pentru documentarul românesc ar fi ceea ce merită el!”.

Premiul pentru întreaga activitate din partea Apa Nova a fost acordat de Adrian Păduraru actriței Adela Mărculescu. „O reverență în semn de admirație, doamnei Adela Mărculescu”, i-a transmis Adrian Păduraru, care a jucat alături de actriță în „Declarație de dragoste”. „Aș fi vrut să vă îmbărțișez pe toți. Astăzi este o zi sfântă, o zi mare. La mulți ani, tuturor celor care își sărbătoresc ziua. Cu multă dragoste, vă îmbrățișez pe toți!”, a replicat actrița.

Trofeul pentru „cea mai bună imagine” a fost câștigat de Tudor Mircea pentru „La Gomera”. „Cel mai bun montaj” a fost primit de Roxana Szel pentru „La Gomera”.

Premiul Publicului a fost câștigat de filmul „Oh, Ramona”, de Cristina Iacob, și de „Five Gang”.

Domnica Bodogan, Nastasia Mateiu și Clara Tudose au câștigat premiul Gopo pentru „cel mai bun machiaj și cea mai bună coafur㔠pentru filmul „Maria, Regina României”.

George Ivașcu și Dorotheea Petre au prezentat premiul pentru „cel mai bun decor”: Simona Pădurețu pentru „La Gomera”. Este primul premiul Gopo pentru Simona Pădurețu, aflată la a treia nominalizare.

La categoriile „cel mai bun actor în rol secundar” și „cea mai bună actriță în rol secundar” au fost votați Istvan Teglas pentru rolul din „La Gomera”, respectiv Rodica Lazăr pentru rolul Magda din „La Gomera”, care a dedicat premiul fiicei sale.

„Cel mai bun sunet” a fost câștigat de Andre Rigaut, Sophie Chiabaut, Niklas Skarp și Christian Holm pentru „La Gomera”, regia Corneliu Porumboiu.

La ceremonia de luni seară, “cel mai bun film european” a fost desemnat „Dolor y Gloria/ Durere și Glorie”, în regia lui Pedro Almodovar, distribuit în România de Independența Film. Niciun reprezentant al distribuitorului nu a fost prezent.

„Tânăra Speranț㔠- Cătălina Mihai pentru rolul Heidi din filmul „Heidi”. „Mulțumesc celor care m-au votat. Mulțumesc lui Cătălin Mitulescu datorită căruia am luat acest casting!”, a spus actrița.

Alexandru Sterian, reprezentantul Romanian Society of Cinematographers, a anunțat premiul organizației: Tudor Mircea pentru „La Gomera”. „Sunt foarte onorat, vă mulțumesc!”, a fost mesajul premiantului.

„Cea mai bună muzică original㔠a fost aleasă cea a filmului „Călătoria fantastică a Maronei”, compusă de Pablo Pico. Premiul a fost ridicat de Anca Damian. „Acesta este al treilea premiu al lui Pablo. Este un om de pus pe suflet”, a asigurat regizoarea.

Trofeul Gopo pentru "cel mai bun scurtmetraj ficțiune” a revenit producției „Havana Cuba”, regia Andrei Huțuleac.

„Cel mai bun film de scurtmetraj documentar” a fost câștigat de „El iubește ochii mei”, regia Enxhi Rista.

„Distracție la distanț㔠a fost îndemnul serii. Cea de-a 14-a ediție a galei Gopo a avut loc la Verde Stop Arena și a putut fi văzută în direct pe site-ul premiilegopo.ro. Ceremonia a fost prezentată de actorul Alex Bogdan, care și-a făcut apariția într-o izoletă, în aplauzele colegilor de breaslă.                                    
Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit și de prietenii tăi!
Comentarii:Articole la Artă & Cultură & Media
Spatiu publicitarMinim 100.000 afisari lunar.


Pentru detalii contactati telefonic
departamentul marketing al
Monitorul Expres la
0731.018.277 sau 0268.543.316.
Cumpără aici ziarul complet în format PDF
Ultimele stiri
 • ➤ Știri Brasov


  27 de vagoane cu lemn fără acte, într-un tren de marfă depistat de Garda Forestieră Brașov


  04.08.2020
 • ➤ Prima pagină


  Cum va adapta Tătaru paturile ATI lipsă de la Brașov?


  04.08.2020
 • ➤ Eveniment


  Parteneriat „smart-city“


  Brașovul s-ar putea înfrăți cu orașul Sejong din Coreea de Sud


  04.08.2020
 • ➤ Eveniment


  Într-o lună, mountain-bikerii vor putea coborî din Postăvarul în Brașov


  04.08.2020
 • ➤ Eveniment


  Premieră


  Autogara va avea gazon pe acoperiș


  04.08.2020
 • ➤ Eveniment


  Sala Polivalentă va fi construită cu bani de la Guvern


  04.08.2020
 • ➤ Eveniment


  Clădirile fostei piețe de la Triaj vor fi demolate


  04.08.2020
 • ➤ National


  Schimbări mari


  Dispar notele la Religie, Desen, Muzică și Sport


  04.08.2020
 • ➤ Doctor


  Scapi de depresie și oboseală cu Rhodiola rosea


  04.08.2020
 • ➤ Doctor


  Avertisment


  Un asimptomatic este un pericol pentru cei din jur


  04.08.2020
 • ➤ Doctor


  România va primi de la Comisia Europeană peste 25.000 de flacoane de Remdesivir


  04.08.2020
 • ➤ Doctor


  Fă salate de andive dacă vrei să slăbești


  04.08.2020
 • ➤ Doctor


  Afinele, boabe de sănătate


  04.08.2020
 • ➤ Life


  S-a dat de gol


  Andreea Mantea s-a logodit cu iubitul misterios


  04.08.2020
 • ➤ Life


  Ruby face senzație în Grecia


  04.08.2020
 • ➤ Life


  Zeny a împlinit 2 ani


  04.08.2020
 • ➤ Cititori


  10 remedii care te scapă de mușcăturile de țânțari


  04.08.2020
 • ➤ Cititori


  SFAT EXPRES


  Ce trebuie să faci dacă ai început să iei în greutate?


  04.08.2020
 • ➤ Sport


  SPORT FLASH


  04.08.2020
 • ➤ Sport


  Centru de Excelență al Federației Române de Handbal la Sfântu Gheorghe


  04.08.2020
 • ➤ Sport


  PROMOVARE ÎN LIGA 1


  Euforie!


  04.08.2020
 • ➤ Opinii


  Punctul critic


  Un proiect pierdut?


  04.08.2020
 • ➤ Sport


  CFR CLUJ, noua și vechea campioană a României


  03.08.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Femeie accidentată pe o trecere de pietoni din Brașov


  03.08.2020
 • ➤ National


  Schimbări mari la gimnaziu: dispar notele la Religie, Desen, Muzică și Sport și sunt tăiate ore de Fizică și Chimie


  03.08.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Brașovul s-ar putea înfrăți cu capitala administrativă a Republicii Coreea


  03.08.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Spectator la Opera Brașov, numai cu mască


  03.08.2020
 • ➤ Știri Brasov


  30 de noi cazuri COVID în Brașov, 823 noi cazuri în România


  03.08.2020
 • ➤ Știri Brasov


  Noua Gară din Brașov va avea gazon pe acoperiș


  03.08.2020
 • ➤ Sport


  UTA și FC Argeș au promovat direct, CS Mioveni merge la baraj


  03.08.2020
 • ➤ Prima pagină


  Cum este bătut Brașovul de Sibiu la spital nou-nouț


  03.08.2020
 • ➤ Eveniment


  De la 1 august


  La postul BBC World rulează clipuri de promovare a Brașovului


  03.08.2020
 • ➤ Eveniment


  Brașovul are în continuare peste 400 de pacienți cu COVID-19 internați în spitale


  03.08.2020
 • ➤ Eveniment


  Noile rețele de apă din Brașov au fost puse în funcțiune


  03.08.2020
 • ➤ Religie


  Tradiții


  Postul Sfintei Mării poate să împlinească dorințe, dacă este ținut cu smerenie


  03.08.2020
 • ➤ National


  Barometru IMAS - Europa FM


  PNL și PSD, în creștere ușoară în opțiunile electorale


  03.08.2020
 • ➤ National


  Alegeri locale 2020: A fost constituit Biroul Electoral Central


  03.08.2020
 • ➤ Life


  Senzații


  Antonia face iar valuri


  03.08.2020
 • ➤ Life


  Anca Țurcașiu începe o viață nouă


  03.08.2020
 • ➤ Life


  Loredana ține pasul la 50 de ani


  03.08.2020
 • ➤ Life


  O vulpe a furat aproape 100 de pantofi din Berlin


  03.08.2020
 • ➤ Cititori


  Este bine să știți


  Reguli de pandemie în cabinetele stomatologice


  03.08.2020
 • ➤ Sport


  SPORT FLASH


  03.08.2020
 • ➤ Sport


  Mitriță, eliminat din playoff-ul MLS


  03.08.2020
 • ➤ Sport


  Au luat Cupa și au scăpat-o pe gazon


  03.08.2020
 • ➤ Sport


  AUTO


  Trofeul Râșnov, a treia victorie a lui Emil Nestor în acest sezon


  03.08.2020
 • ➤ Sport


  Viitorul și Dinamo luptă pentru locul în UEFA Youth League


  03.08.2020
 • ➤ Sport


  FOTBAL


  „Festival” de goluri pentru Corona


  03.08.2020
 • ➤ Opinii


  Punctul critic


  Un bilet în plus


  03.08.2020
 • ➤ Știri Brasov


  A murit fostul deputat PNL de Brașov Gheorghe Gabor


  02.08.2020
 • Cele mai noi articole
  Articolul anterior

  Ziua ziarului


  De 22 de ani, Monitorul de Brașov trăiește Expres

  Articolul următor


  182 de ani de la apariția „Foaie pentru minte, inimă și literatură”

  Prima paginïżœ | Site Map | Contact | Despre noi | Mobil
  (ïżœi) acest site foloseïżœte cookie-uri proprii ïżœi ale terïżœilor. Setïżœri Cookies
  Siteuri partenere:
  AnunturiExpres.ro TipoMagazin.ro Porïżœile istoriei

  www.monitorulexpres.ro

  | | |
  2003 - 2022 © Marius Mihuțoiu pentru Monitorul Expres | Powered by Yky CSM | executat în 21 milisecunde, încărcat în milisecunde